Lørdag d. 04. juni 2016

Vejr: En rigtig sommerdag, hvor den tidlige morgen startede med 18 grader, vindstille og lidt lavtliggende dis og fugt i jordhøjde. Fra midt på morgenen havde solen brændt fugten væk og resten af dagen var skyfri med blå himmel. Vinden friskede op til jævn fra Ø til NØ med temperatur op til 25 grader.

Den vindstille morgen skabte en kulisse ved fyret med et blankt Kattegat og masser af lyde inde fra land. Både Rådyr, Rørdrum og Traner blandede sig i koret fra diverse sangfugle. Blandt andet var der endelig en syngende Kærsanger lige ved Fyrhaven – en art jeg havde forventet at fange nogle stykker af, da Anders og Heidie tog nogle stykker sidste år.
Jeg måtte nu vente noget på at få fangst denne morgen Faktisk gik jeg rundt i 4 timer uden at pille andet ud af nettene end Håret Mosaikguldsmede.
Først da KnP og Inger kom på besøg med venneparret Hanne og Jens Eriksen skete der noget. På runden de var med fik jeg mærket en Gærdesanger og en Solsort.
Begge hunner med rugeplet, så måske når jeg at få nogle friske unger inden jeg stopper forårets ringmærkning ved slutningen af juni.

Efter besøget gik det igen i stå ved nettene og jeg fangede kun en Tornsanger inden jeg lukkede ned kl 11.
Formiddagen gik med obs af de rovfugle, der begyndte at komme i luften, men min bedste fugl i dag blev en Gulirisk han, der fløj over Fyrhaven mod sydvest. Måske samme fugl Michael Anker havde fra sit hus på Nordstjernevej, hvor den fløj i retning af Det Grå Fyr!

Fra Verdens Ende gik meldingerne på lidt andefugle udenfor sæsonen med 12 Canadagæs, 1 Kortnæbbet Gås og 6 Stor Skallesluger. Ellers var det rovfuglene, der tog fokus denne dag.
Jeg tilbragte på ny eftermiddagen på terrassen i skyggen efter de varme ture i solen hele formiddagen, men mange af rovfuglene kom inde over byen og gav gode obs fra haven.
Der kom fugle ind over helt frem til at jeg kunne spise min aftensmad udenfor, men jeg har lidt svært med at sætte et sikkert tal på, da flere af rovfuglene var på trækforsøg og kom ud over Grenen i flere omgange.
Bud på antal kommer her med tal hentet fra DOF basen: Hvepsevåge ca. 300, Havørn 1, Sort Glente 2, Rød Glente 4, Rørhøg 10, Hedehøg 1, Blå Kærhøg 1, Spurvehøg 40, Musvåge 150, Fjeldvåge 3, Fiskeørn 8, Tårnfalk 40 og Lærkefalk 4.

DSC_1389

Et typisk syn på himlen over Skagen i disse dage er skruer af våger. Pæne antal af Hvepsevåger og Musvåger blandet med enkelte Fjeldvåger og glenter. Gad godt vide, hvor mange af de besøgende turister, der ligger mærke til alle prikkerne på himlen – måske det kommende trækfuglecenter ved Det Grå Fyr kan åbne øjnene for nogle af de mange folk, der besøger Skagen. 04. juni 2016. Foto: MJH

Ud over fuglen meldes der stadig om obs af 2-3 Svalehaler i området.

Ringmærkning:
Solsort 1
Gærdesanger 1
Tornsanger 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s