Fredag d. 03. juni 2016

Vejr: Lun nat, hvor et tordenvejr gav en del lyn, men kun lidt nedbør. Før solopgang var fronten drevet ud over Skagerrak og hele dagen var det klart vejr med høj blå himmel og bragende sol. Temperatur fra 17 til 23 grader, så det blev en rigtig varm dag i Skagen, da vinden var svag fra øst.

Kom ud til Det Grå Fyr i en vindstille morgen, hvor der endnu var høj luftfugtighed efter tordenfronten. Det betød også, at alle stikkende og bidende insekter var på banen med hyper aktivitet og de første timer måtte jeg flygte ud af Fyrhaverne mellem netrunderne og søge tilflugt ude på stranden bag fyret. Det var simpelthen ulideligt at stå stille hvor der var vegetation. Lidt af en prøvelse at håndtere fugle, da insekterne i den grad nød godt af, at mine hænder var optaget med fuglene.
Jeg fangede i alt 10 fugle, hvilket da er bedre end de seneste dage. Startede igen med en Spurvehøg, blev lidt overrasket over at få hele 4 2K+ Solsorte på dette tidspunkt af året og endte med dagens bedste fugl i nettene – en Gulbug Anders havde mærket sidste år.

Fra strandkanten kunne jeg følge lidt Mallemukker, der fouragerede omkring en kutter ude i Kattegat, men ellers fik jeg først gang i observationerne, da jeg ved 6 tiden kunne flytte ind til mit normale udsigtspunkt. På det tidspunkt var der kommet lidt svag østenvind til at holde de værste horder af insekter væk.
Det var dog for sent til at se den Sølvhejre RoC havde ude ved Verdens Ende i den tidlige morgen, men tidsnok til at få en 2K han Steppehøg, der trak ud over Kattegat fra spidsen. Det var forårets Steppehøg nr. 88, hvilket er et helt specielt tal, da det er en fordobling af den tidligere sæsonrekord for Skagen!

Lidt senere fik jeg et kort syn til en hun Aftenfalk, der lavt strøg over den nordlige del af heden ved Storesig og forsvandt ind imellem krattet i Reservatet. Desværre lykkedes det ikke senere at genfinde den fugl, selvom min formodning var, at den rastede/fouragerede i området og ikke var en trækkende fugl.
I den svage østenvind og med høj blå himmel kom dagens rovfugle efterhånden relativt højt og gik ind over byen og ud mod den nordlige side af Odden.
En del fuglekiggere valgte at sidde syd for byen i håb om ørn, men “kun” den unge Kongeørn kom op. De havde dog også en Hedehøg at se på i ventetiden på ørn.
Selv blev jeg ved nettene indtil middag, hvor jeg var så brugt i solen, at jeg tilbragte resten af dagen hjemme på terrassen, hvor der var mulighed for at sidde i skygge og tjekke de rovfugle, der kom frem og tilbage over den nordlige del af Skagen by.
Igen pænt med Hvepsevåger, lidt glenter, Rørhøge, Spurvehøge, Lærkefalk, Tårnfalke og den unge Kongeørn.

Ringmærkning:
Spurvehøg 1
Skovpiber 1 – hun med rugeplet
Solsort 4 – deraf én aflæst, mærket 8/4-2016
Gulbug 1 – hun med rugeplet aflæst, mærket 7/6-2015
Munk 1
Tornsanger 1 – hun med rugeplet
Bogfinke 1

Blog v. MJH

DSC_1243

På en rigtig sommerdag i Skagen får i lige en af de dagsommerfugle, der nu flyver i pænt antal ved Det Grå Fyr. Okkergul Pletvinge. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s