Torsdag d. 02. juni 2016

Vejr: En lun morgen med svag vind fra øst og lidt spredt skydække. Temperaturen var allerede 16 grader før solopgang og nåede op på 22 grader. Vejret vekslede noget gennem dagen – morgenen blev meget solrig og vinden drejede efterhånden mod NØ og nåede op på jævn styrke. Ved middagstid trak en tordenfront ind over Odden fra Kattegat og gav lidt regn først på eftermiddagen. Derefter holdt det tørt, men lummert med truende skyer og høj luftfugtighed, selvom solen igen viste sig mellem skyerne. Vinden gik på et tidspunkt i N, men endte tilbage i NØ.

Det var ikke kun vinden, der var stille da jeg gik i gang med at åbne net kvart i fire. Fyrhaverne var uden lyde af fugle og der var ingen bevægelser i buske og træer de første timer.
Det gav tomme net på de første runder og tid til at cykle til toiletbygningen ved Grenen og fylde mine vandflasker op. Når jeg nu var på de kanter tog jeg et hurtig tjek af Sandormesporet, hvor RSN og MoM var på vej mod Verdens Ende.
De plejer nok at være god for en interessant fugl, men selvom der var aktivitet af småfugle i området blev det ikke til noget specielt i denne omgang.
Tilbage ved mine net skulle jeg frem til kl 6 før første fugl blev fanget, da en ung han Spurvehøg fløj i. Jeg havde set at KnP var på vej ud af Fyrvejen på sin cykel, så jeg fik ham kaldt ind til endnu en fotosession i haverne.

Senere da han var på plads på Verdens Ende var han skarp, da han så en Gøg der livligt fløj rundt og kukkede – den havde en hale i fældning som den Gøg jeg mærkede i mandags og rigtig nok, så viste den en fin blank ring på venstre tarse, da den satte sig på en pæl!

Midt på formiddagen kom en lom flyvende højt over Kattegat bag Det Grå Fyr. I modlys og med håndkikkert syntes jeg den så stor ud og udråbte den til en Islom, men de kunne fra Verdens Ende korrigerer mig og fortælle at det var en Sortstrubet.
Ellers var der ikke det store over havet denne morgen, men med varmen kom der igen lidt gang i rovfuglene, hvor Hvepsevågerne i dag kom rigtig fint i lav højde lige nord for Fyrhaverne.
KnP vil stå for opdateringen af dagens tal.

DSC_1266

Det er ikke alle Hvepsevåger, der er lige gode til at passe på deres fjer! Fyrhaverne 02. juni 2016. Foto: MJH

DSC_1290

Øjenkontakt med Hvepsevåge. Fyrhaverne 02. juni 2016. Foto: MJH

DSC_1305

Dage som denne med Hvepsevåger, der stryger forbi i lav højde er en sand fornøjelse! Fyrhaverne 02. juni 2016. Foto: MJH

IMG_6001

Hvepsevåge hun – et kort hvil inden turen over Kattegat, Grenen 2/6-2016. Foto: KnP.

Dagens bedste fugle fandt JoK nede over Hulsig Hede ved 11 tiden- fotos af den Lille Skrigeørn kan ses nedenfor. Desværre kom den aldrig længere ud over Odden og den er nok gået til rast da tordenvejret lidt senere kom ind over.
En anden ørn spørger i øvrigt i det område for anden dag i træk. JoK så skyggen af den, da den gik lavt ned og til rast bag nogle træer. Endnu ikke bestemt, men noget tyder i retning af Kejser- eller Steppe-, så der er store håb om, at den vil komme på vingerne og vise sig bedre fredag.

Da kl blev 12 var tordenvejret så truende nært, at jeg lukkede alle net og skyndte mig hjem.
På det tidspunkt var dagens ringmærkning endt med 3 fugle – Spurvehøgen, en Sangdrossel og en Rødrygget Tornskade.
En Karmindompap sad og sang et stykke tid lige bag Fyrhaven, så jeg håbede lige til det sidste at få endnu en ny art i hånden, men det blev ved håbet.
Med de få fugle jeg fanger føltes det i disse dage lidt hårdt at gå de mange tomme runder ved nettene. Jeg sveder bravt i varmen, da jeg hårdt plaget af flåter, myg og mitter beholder de lange bukser og gummistøvler på, selvom vejret ellers er til shorts og sommer dress.
Så er det godt, at der er god tid til at nyde Hvepsevågerne i alle deres flotte dragt variationer – det kan holde humøret oppe!

Eftermiddagen blev til et rast hjemme mens tordenvejret stod på og derefter en forgæves tur nede omkring Hulsig Hede i jagt på ørn, men der vil ganske givet blive kigget efter ørn i luften over Skagen i morgen!

Ringmærkning:
Spurvehøg 1
Sangdrossel 1
Rødrygget Tornskade 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s