Onsdag d. 01. juni 2016

Vejr: En regnbyge midt på natten, men ellers tørt med en hel del sol mellem dagens drivende skyer. Vinden var løjet af til jævn styrke fra NØ og ØNØ. Lunt fra morgenstunden med 16 grader og varmt midt på dagen, hvor det igen blev til en dag med 20 graders varme.
Lidt dis i horisonten men stadig god sigt, dog med varmeflimmer i luften midt på dagen.

Med en vind er var løjet af tog jeg ud i den tidlige morgen og kunne åbne alle net. Mit håb var, at nattens regnbyge havde bragt lidt småfugle ned i Fyrhaverne. Jeg startede da også med at forstyrrer en Nattergal da jeg ankom til fyret og begyndte at åbne net. Desværre flyttede den ud af haven og forsvandt mod øst uden at flyve i et net.
Selvom det gav mig håb om flere fugle i dag, så endte det alligevel med mange tomme runder og kun 4 mærkede fugle plus 2 aflæsninger. Blandt disse var en gammel han Solsort med “fremmede” dansk ring den mest interessante.

Midt på morgen kom KnP og Inge forbi sammen med gamle kendinge fra Århus – Søren og Hanne Højager. De blev et par netrunder, hvor jeg typisk ikke fangede nogle fugle, men kun kunne vise en Håret Mosaikguldsmed – en art jeg i disse dage fanger flere af end fugle!
Jeg har selvfølgelig ikke mulighed for at sætte ringe på guldsmede, så jeg ved ikke hvor mange af disse der er genfangster, men arten flyver i pænt antal i Fyrhaverne – også selvom en 2K Lærkefalk gjorde et lille indhug i bestanden midt på dagen.
JoK var også forbi og fik kigget lidt på de trækkende rovfugle sidst på formiddagen.
Pænt med Hvepsevåger kom i dag lidt nordligere på Odden, så vi fik dem ikke lige ind over Fyrhaverne, men over hundrede kom forbi og kunne følges på trækket ud over Reservatet.

Jeg sætter igen min lid til, at KnP hjælper med en opdatering af dagens rovfugletal, da jeg jo mister noget af trækket når jeg går rundt ved nettene.
Dagens rovfugletal: Hvepsevåge 115, Rød Glente 3, Rørhøg 15, Blå Kærhøg 8, Hedehøg 2, Steppehøg 2 (forårstotal nu på min.87), Musvåge 70, Fjeldvåge 1, Fiskeørn 8, Tårnfalk 70, Dværgfalk 5, Lærkefalk 25, Aftenfalk 4.

Blandt småfugle fandt RoC en syngende Lundsanger ved Sandormesporet og ellers var der de “sædvanlige” obs af Pirol, Karmindompap o.s.v..
Det kan også nævnes, at efterårstrækket blev skudt i gang med de første 2 adulte Sortklire!
Fra sidst på eftermiddagen meldte folk fra Saftevandsbakken om en snurrende Natravn og Flagbakken havde endnu en dag med besøg af en Svalehale.

Ringmærkning:
Rødstjert 1
Solsort 1 – aflæst, ZM ring med endnu ukendt oprindelse
Havesanger 1
Tornsanger 1 – aflæst, gammel kending mærket i 2015 og nu aflæst 4 gange i 2016
Grå Fluesnapper 1
Bogfinke 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s