Tirsdag d. 31. maj 2016

Vejr: Igen meget vekslende skydække. Helt klar himmel ved solopgang blev efterfulgt af skydække og en enkelt kort regnbyge i løbet af morgenen. Senere på ny en hel del sol, men lidt nye skyer kom ind sidst på eftermiddagen. Vinden var frisk fra NØ med vindstød af hård styrke, men aftog lidt sidst på dagen. Temperatur fra 15 til 21 grader. God klart sigt hele dagen.

Så kom sommeren til Skagen med temperatur, der sneg sig over 20 grader midt på dagen – vel nok det sidste sted i Danmark i denne omgang, men vi er jo også nordpå..

Startede morgenen med en overraskelse da jeg gik rundt og åbnede net. Jeg vækkede en Ringdue, der sad og sov midt på et af de sammenrullede net.
Jeg har tidligere oplevet fx svaler, der i rørskoven bruger de sammenrullede net til rasteplads, men en Ringdue var en lidt tungere sag for nettet og det må være lidt som en linedanser, der falder i søvn på arbejdet.

Efter et par runder kom næste overraskelse med en Lille Fluesnapper, der kaldte aktivt i den nordvestlige del af Fyrhaverne. Desværre fløj den hurtigt videre mod Ellekrattet, så jeg fik den ikke i et net i denne omgang.
Det gjorde til gengæld en Lundsanger ved 9 tiden. Det var nr 2 Lundsanger, der bliver set i Skagen dette forår og 10 personer kom forbi fyret for at se den i hånden. JoK´s fotos kan ses nedenfor.
Det var en ny art i hånden for mig, så for tredje dag i træk fik jeg en ny ringmærkningsart – fortsætter det, bliver det snart meget interessante arter jeg fanger 🙂

Vinden drille ellers igen i nettene og jeg fik kun fanget 3 fugle, selvom jeg blev ved til efter middag. Ventetiden i det efterhånden meget fine solskinsvejr blev brugt til at nyde rovfuglene og et kort glimt af en Sølvhejre.
Lige omkring middag havde jeg et ryk på 10 Lærkefalke på en time, hvoraf flere kom lige ind over Fyrhaverne. En art der er en nydelse på klods hold!

DSC_1198

Lærkefalk på vej ind over Fyrhaverne i skarpt sollys midt på dagen. Fyrhaverne 31. maj 2016. Foto: MJH

Det lykkedes mig aldrig at finde den Steppehøg, der blev meldt fra Flagbakken, men jeg fik en pæn portion af de småfugle, der blev talt fra Verdens Ende. Mursejlerne var igen på banen med 640 trækkende, Gul Vipstjert med 105, en sen han Ringdrossel, Pirol 1, Lille Korsnæb ca 100 på trækforsøg og 3 Karmindompap.

Efter kl 14 tog jeg hjem til terrassen på Nedre Mose Vej og lavede en sammenstilling over maj måneds ringmærkning. Stadig var der rovfugle i luften med fede Hvepsevåger, en Blå Kærhøg og lidt falke – det var dog selve Nedremosen, der løb med eftermiddagens bedste falk, da en 2K han Aftenfalk rastede ved mosen.
Et foreløbigt minimums tal for dagens rovfugle: Hvepsevåge 141, Rørhøg 45, Blå Kærhøg 12, Steppehøg 1, Hedehøg 2, Spurvehøg 66, Musvåge 25, Fjeldvåge 5, Kongeørn 1 (den unge fugl med sender), Fiskeørn 7, Tårnfalk 81, Aftenfalk 1, Dværgfalk 5 og Lærkefalk 23.

DSC_1207

Hvepsevåge – mørk type han. Flere af eftermiddagens rovfugle kom i lav højde midt inde over Skagen. Denne er fra haven hvor jeg bor på Nedre Mosevej. 31. maj 2016. Foto: MJH

Ud over rovfuglene kunne folkene på Flagbakken nyde en rastende Svalehale midt på eftermiddagen. Det er andet fund i Skagen dette forår af den spektakulære dagsommerfugl.

Det bliver spændene at se, hvad de næste dage bringer. Det ser i hvert fald lovende ud vejrmæssigt med varme og lidt svagere vind fra øst og nordøst.

En liste over maj måneds ringmærkning skal der lige være plads til på månedens sidste dag – i alt blev der mærket 374 fugle og aflæst 10 individer (alle dansk mærkede).

Spurvehøg 6, Gøg 1, Landsvale 1, Skovpiber 11, Jernspurv 3, Rødhals 36, Blåhals 1, Rødstjert 57, Husrødstjert 1, Bynkefugl 4, Sangdrossel 15, Solsort 3, Havesanger 21, Munk 26, Tornsanger 21 + 4 aflæst, Gærdesanger 37 + 3 aflæst, Rørsanger 1, Gulbug 10, Løvsanger 49. Skovsanger 3, Gransanger 26, Lundsanger 1, Fuglekonge 2, Gærdesmutte 8, Grå Fluesnapper 5, Lille Fluesnapper 1, Broget Fluesnapper 8, Musvit 2 + 1 aflæst, Blåmejse 2, Rødrygget Tornskade 8, Skovskade 2 + 1 aflæst, Bogfinke 1 + 1 aflæst, Kernebider 1.

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s