Søndag d. 29. maj 2016

Vejr: Morgenen startede overskyet, men fra kl 10 havde solen brændt de fleste skyer væk. Senere kom der igen flere skyer ind over land, så der til aften igen var udbredt skydække. Der lå en smule dis i horisonten, men generelt rigtig god sigt. Vinden jævn til frisk fra NØ og ØNØ. Temperatur steg fra morgenens 10 til 18 grader midt på dagen.

Lidt mere vind i nettene denne morgen, men alligevel en smule bedre fangst med  5 mærkede og 1 aflæsning som resultat af de knap 7 timer med åbne net.
Jeg fik midt på morgenen selskab af KnP i halvanden time på klittoppen. Måske den lokale erfaring han har slog igennem – han havde i hvert fald timet det, så det var på et tidspunkt, hvor der både kom 2 2K Skestorke ud at vende langs nordkysten og dagens stjerne blandt fangsten – en Kernebider – kom i nettet.
Faktisk havde vi lige siddet og snakket om, hvad de par af Kernebidere dog laver på træksteder som Skagen, Djursland og Nordsjællands kyster på dette tidspunkt af året, hvor de burde være i gang med at yngle. De trækker sjældent ud, men flyver bare rundt i små grupper og i dag gik 2 par altså ned til rast i Fyrhaverne,
En flot han fløj i et net og blev min første håndtering af den art. Jeg var glad for, at KnP var tilstede og kunne fotografere fuglen. Dermed slap jeg for at stå og fumle med kamera samtidig med at have en fugl i hånden – en fugl, der kendt for dens styrke af bidet, men alle mine fingre er nu i god behold.

IMG_5236

Kernebider 2k+ han, Fyrhaverne 29/5. Foto: KnP.

IMG_5254

Et hvast blik fra Kernebideren. Foto: KnP.

Ude ved verdens Ende var det og en anden art, der trak headlines denne morgen. For de absolut morgenfriske på obsposten trak en adult Lille Kjove forbi. Nummer to fugl dette forår efter den, der for nogle dage siden passerede Flagbakken en eftermiddag.
Øvrige fugle der kan nævnes fra Grenen i dag var 2 Rørdrum, 1 Mosehornugle, 3 Bjergvipstjert, 2 Ringdrossel, hele 26 Grå Fluesnapper, 3 Pirol, 1 Gulirisk og 2-3 Karmindompap.
Af rovfugle var der en større andel af Hvepsevåger med 27 over Grenen den første halvdel af dagen og 65 på et par sene eftermiddagstimer fra Kirkeklit. Kongeørn med gps-sender rastede først i Nedermose og blev senere observeret fra Flagbakken.
Blå Kærhøg med 6 stk og 74 Spurvehøg er gode antal så sent på sæsonen, mens Fiskeørn 4 , Tårnfalk ca. 40, Dværgfalk 5, Lærkefalk 8 og Vandrefalk 2 er forventeligt – det var derimod ikke fundet af en trafikdræbt Fiskeørn på hovedvejen ved Hulsig Hede.
Den ene Vandrefalk blev fotograferet af KnP og viste sig at være farvemærket – spændende om det lykkedes at lokalisere oprindelsesstedet ud fra det der kan aflæses på foto.

IMG_5390

Vandrefalk 2k med farvering om højre tarse over Eratosvej kl. 13.05. Oprindelse endnu ikke fastslået. Foto: KnP.

Ringmærkning:
Rødhals 2 – par fanget sammen, hvor hun var med aktiv rugeplet.
Rødstjert 1
Havesanger 1
Gærdesanger 1 – aflæst, hun med rugeplet mærket 4/5-2016.
Kernebider 1

Blog v. MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s