Mandag d. 30. maj 2016

Vejr: Natten havde udbredt regn til kl 3:30, hvorefter det blev en overskyet morgen med en enkelt regnbyge ved 9 tiden. Vinden var frisk fra NØ – kun kort periode lige før middag løjede den lidt af, men var hurtigt tilbage i frisk styrke igen. Midt på formiddagen kom der lidt flere huller i skyerne og dagen blev alt i alt ret solrig med helt klar himmel til aften.
Temperature relativt lunt fra 14 grader i morgentimerne til 18 grader midt på dagen.
God sigt bortset fra tidspunktet med nedbør.

Den lidt for friske NØ vind lagde en begrænsning på hvilke net jeg kunne åben, selvom nattens regn lige var holdt da jeg kom ud til Fyret. Senere på morgenen måtte jeg lukke alt ned pga en regnbyge. Da der ikke rigtig kom nye fugle ind til krattet valgte jeg igen at stoppe helt med ringmærkningen lidt i 11, hvor jeg var nået til 4 mærkede fugle.
Bedste fugl for mig var en han Gøg, der fløj sad i et net kl 8. Første gang jeg har den art i hånden, da de typisk bare vælter ud af småfuglenet og flyver videre inden man får fat på dem.
KnP kom hurtigt forbi og fik lidt fotos af fuglen.

IMG_5539

IMG_5559

I dag gik der “kuk i den” hos ringmærkeren – han fangede en Gøg! Foto: KnP.

Mellem netrunderne brugte jeg de første timer ved Det Grå Fyr med obs ud over Kattegat. Det gav lidt fouragerende Mallemukker og flere Fløjsænder (35 stk) end jeg plejer at se, mes Lom trækket nærmest var fraværende og kun 1 Sortstrubet blev noteret.
Senere flyttede jeg til den normale klittop på østsiden af Fyrhaverne og fulgte mere det der kom flyvende over heden og Reservatet mod Ellekrattet.
Fra Verdens Ende blev der tidligt meldt en Sølvhejre. Fuglen blev set rastende ad flere gange gennem dagen i Reservatet. Ellers var en Gråmåge dagens overraskelse fra spidsen af Odden, mens en Pirol og et par Karmindompap efterhånden er daglige arter i området.
Mursejlerne gjorde det igen godt med ca 700 trækkende i løbet af dagen med det største antal i den lune eftermiddag.

Hos rovfuglene dominerede Hvepsevåge med 98 stk fra midt på morgenen til midt eftermiddag. Af andre arter kan nævnes Rørhøg 5, Blå Kærhøg 2, Fjeldvåge 1, Fiskeørn 1, Tårnfalk 27 og Lærkefalk 12.

Ringmærkning:
Gøg 1
Løvsanger 1
Gransanger 2 – den ene lokal ynglefugl med aktiv rugeplet

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s