Lørdag d. 28. maj 2016

Vejr: Vekslende skydække gennem hele dagen fra 2/8 til 7/8, men tør og meget klar luft. Solen nåede at komme igennem en hel del timer og temperaturen steg fra 10 til 17 grader.
Vinden var hele dagen af jævn styrke. Startede i Ø og drejede til NØ.

Lagde ud i morgenstunden med alle net åbne, selvom et par af dem var lidt påvirket af den jævne vind. Vinden gjorde dog noget godt, da mitterne holdt sig nede i vegetationen og dermed væk fra mit kød denne morgen.
Ud over de normale ynglefugle i Fyrhaverne som Gærdesmutte, Gærdesanger, Tornsanger og Gulspurv sad der en Gulbug og sang, mens en Grå Fluesnapper gjorde udfald mod insekter fra toppen af en Tjørn.
Det gav mig håb om, at der var fugle at fange i dag, men det blev kun til 2 stk og jeg lukkede ned mellem 10:30 og 11 for at koncentrerer mig om træk obs.
Når der ikke er fugle i net går de halvtimers runder hurtigt og jeg havde igen tid til at kigge lidt på andet liv undervejs. Det gav en ny sommerfugleart for mig – Gråbåndet Bredpande, så dagen var ikke helt spildt.

DSC_1078

Gråbåndet Bredpande – dagens nye art for mig! En sommerfugl med begrænset udbredelse i Danmark. Findes kun langs den nordvest jyske kyst, på Læsø, sydlige Djursland og Mejlby Overdrev. Fyrhaverne 28. maj 2016. Foto: MJH

Obs fra klittoppen gav kun få lommer fra Kattegat i morgentimerne og rovfuglene midt på dagen kom også i lavere antal end i går.
Til gengæld imponerede trækket af Mursejlere. De fleste kom højt og selv fra min post ved Fyrhaverne nåede jeg op på 1000 stk, mens folkene fra Verdens Ende var mere præcise og endte på 1690.
Dagens udvalgte obs fra Odden rummer 4 Sortstrubet Lom, 1 sen Kortnæbbet Gås, 12 Tejst og 4 Almindelige Kjover. Af rovfugle blot 5 Hvepsevåge, 5 Rørhøg, 1 Blå Kærhøg, 1 Hedehøg, 23 Spurvehøg, 1 Kongeørn (kun set fra Flagbakken om eftermiddagen), 2 Fiskeørn, 8 tårnfalk, 1 Dværgfalk, 5 Lærkefalk og 1 Vandrefalk.
Blandt småfuglene blev det til en syngende Lille Fluesnapper om morgenen ved traktorsporet på Grenen, 2 Karmindompap og en eftermiddags Biæder, der blev set trækkende forbi Flagbakken og lidt senere vendte over Batteriskoven.

Ringmærkning:
Rødhals 1
Gærdesanger 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s