Mandag d. 23. maj 2016

Vejr: Nattens regnbyger fortsatte med finregn i de tidligste morgentimer. Derefter holdt det tørt indtil midt på formiddagen, hvor der kom en ny regnfront ind. Vinden var svag fra S til V og temperaturen omkring 11 grader. Eftermiddag holdt det tørt, men stadig med dis i luften og høj luftfugtighed. Temperaturen sneg sig op på 15 grader og vinden holdt sig svag fra V

De første halvanden time i ringmærkningsområdet var en omgang, hvor jeg kun arbejdede med få net, der blev åbnet og lukket efter nedbøren. Fik i den periode fanget 4 fugle, hvor jeg artmæssigt skulle tro, at det var en april morgen jeg var stået op til – 2 Sangdrosler, 1 Gærdesmutte og 1 Gransanger.
Efter kl 05:30 blev det helt perfekt ringmærkningsvejr med svag vind, overskyet og tæt dis frem til lukning af net lidt over kl 10, hvor næste omgang regn kom ind fra sydvest.
I alt blev det til 13 fugle, hvoraf en Gærdesanger var en aflæsning af en lokalt ynglende hun.

Fik undervejs igen besøg af en række fuglefolk, der gav mig hyggeligt selskab. JoK havde Igor med sig på en gåtur og gav lidt værdifulde tips til brug af billedegalleriet her på siden.
Lidt i 10 samledes en god gruppe af fuglekiggere ved Fyrvejen, da først en Biæder og lidt efter en ung han Steppehøg kom ind over og  gav gode obs ved Fyrhaverne.
Klart morgenens bedste fugle.
Fra Verdens Ende blev der set et par Dværgmåger, en Alk, Nattergal, Ringdrossel, Lille Fluesnapper og Pirol. Der var fald af Rødryggede Tornskader rundt omkring på Odden. Hele 14 stk blev set fra Verdens Ende og samlet blev det vurderet at ca. 50 var på Odden i dag.
Dog ikke i Fyrhaverne, hvor det kun var det faste ynglepar på nordsiden, der viste sig.

Efter regnen holdt op var jeg lidt ude og tjekke en del svaler og Mursejlere der var i luften, men uden at finde den sjældenhed jeg håbede på.
Det var folkene på Flagbakken, der så eftermiddagens bedste fugl, da en adult Lille Kjove passerede og trak  mod nordøst midt på eftermiddagen.
Antal af rovfuglene var igen relativt beskedent, men 3 stk af Steppehøg er absolut værd at nævne. Vi er ved at fordoble den hidtidige forårsrekord for den art!
Hvepsevåge 5, Sort Glente 2, Rød Glente 1, Rørhøg 5, Blå Kærhøg 1, Steppehøg 3, Fiskeørn 9, Dværgfalk 3 og Lærkefalk 1.

De næste dage varsles hård vind fra nord og kulde i Skagen, hvilket ikke tyder godt for fugletrækket her. Rovfugle entusiaster bør nok vende næsen mod de Nordsjællandske træksteder i stedet – der skulle temperaturen blive 10 grader varmere end i Skagen og lun luft komme op over Østersøen fra Polen..

Ringmærkning:
Gærdesmutte 1
Sangdrossel 2
Rødstjert 1
Havesanger 2
Tornsanger 1
Gærdesanger 2 – deraf 1 aflæst, mærket 14/5-2016
Gransanger 1
Løvsanger 1
Grå Fluesnapper 2

Blog v. MJH

 

DSC_0520

En diset maj morgen, hvor Det Grå Fyr næsten forsvandt fra Fyrhaverne. En vejrtype ringmærkeren syntes godt om, da det giver chance for flere fugle nede i net højde. Fyrhaverne er nu et grønt område, hvor tjørnen er sprunget ud og der er et frisk grønt bunddække af græs, bregner og konval. Noget anderledes end det bare krat, der var ved start af ringmærknings sæsonen i april. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s