Søndag d. 22. maj 2016

Vejr: Natten gav lidt regnbyger, der fortsatte indtil kl 5. Derefter var der en diset morgen med jævn vind fra S. Relativt lunt med temperatur fra 11 til 15 grader, men slet ikke så varmt, som dagen blev længere nede i det jyske. Midt på formiddagen kom endnu en omgang nedbør – denne gang noget kraftigere regnbyger, der fortsatte til lige efter frokost.
Eftermiddagen blev tør og vinden var drejet til SØ – stadig af jævn styrke.

Kom ud til Fyret i morgenstunden, men måtte pga nedbøren vente med at åbne net til kl 5.
Selvom vinden ikke var så voldsom, så stod den lige ind fra Kattegat og generede nogle af mine net. Da der samtidig stadig lå lidt truende fugt i luften arbejdede jeg med reduceret antal netmeter denne morgen.
Rundturene i Fyrhaverne bød slet ikke på det antal fugle, der var i området lørdag. Det virkede simpelthen meget tomt og jeg fangede da også kun 6 fugle indtil lukning kl 10.
Jeg var faktisk i gang med at lukke allerede kl 8 på et tidspunkt, hvor jeg kun havde fanget 5 fugle på de 3 første timer og der samtidigt var optræk til lidt nedbør.
Så kom KnP forbi med en opklaring og jeg holdt altså ud i yderligere 2 timer med blot én yderligere fangst..

Både KnP og et besøg tidligere på morgenen af Peder Bundgaard og hans nabo kunne ellers berette om en del rastende Grå Fluesnappere ved både Batterivej og i Ellekrattet, men der var altså ikke skyggen af dem i Fyrhaverne.
Måske søndenvinden havde sendt alle småfuglene ud til den nordlige halvdel af Odden.Det eneste nævneværdige jeg havde i løbet af morgenen var en fouragerende Dværgfalk og en god portion returtrækkende Gule Vipstjerter, der fløj vest lige over haven. Største flok var på 70 stk og i alt kom der 135 inden regnen slog til kl 10.

DSC_0499

En af 3 Grå Fluesnapper i hånden lørdag d. 21. maj 2015. Søndag var der ikke en eneste af arten i Fyrhaverne, men to-cifret antal af dem ved Batterivej og Ellekrattet. Et eksempel på, at hvor man placerer sig på Skagens Odde kan være afgørende for, om man ser nogle fugle eller ej. Ved sydlige og sydøstlige vinde er Kattegat kysten ved det Grå Fyr ikke det bedste sted! Foto: MJH

Fra Grenen registrerede andre bl.a. en Dværgmåge, 1 Hedehøg, 1 Biæder, 1 Pirol og 2 Karmindompap denne morgen.
Eftermiddagen med vind fra sydøst og tørvej gav en udmærket omgang rovfugle i luften over Skagen – hvilket hovedsagligt vil sige over den nordlige del af Odden fra Storklit til Batterivej/Nordstrand.
Et foreløbigt antal: Hvepsevåge 23, Rørhøg 21 (halvdelen retur til overnatning ved Hulsig Hede), Blå Kærhøg 1, Steppehøg 1 2K hun – skulle også være gået retur til overnatning og ses måske igen i morgen, Spurvehøg 58, Musvåge 20, Fjeldvåge 2, Fiskeørn 12, Tårnfalk 42, Dværgfalk 7, Lærkefalk 1 og Vandrefalk 1.

Morgendagen skulle igen bringe en del nedbør , mens vinden går i syd, så det virker meget usikkert, hvad der er at arbejde med i morgen.

Ringmærkning:
Rødhals 1
Rødstjert 1
Munk 1
Havesanger 1
Tornsanger 1 – aflæst, mærket 22/5-15 også aflæst 17/5-16Broget Fluesnapper 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s