Fredag d. 20. maj 2016

Vejr: En meget vekslende dag vejrmæssigt. Morgenen startede med dis og 5km sigt, men i forhold til i går med mere vind. Jævn styrke fra vestlige retninger. Efter kl 10 kom der lidt let regn. Det blev efter middag til lidt kraftigere regnbyger. Sidst på eftermiddagen klarede det noget op og til aften var der blå himmel og udsigt til fuldmåne.
Vinden var da løjet af, men det var relativt køligt med temperatur fra 8 til 13 grader gennem døgnet.

Morgenens vind gjorde, at jeg måtte holde det mest vindpåvirkede net lukket. Trods det overskyede og disede vejr var der slet ikke det samme antal fugle nede i krattet som i går.
Det blev kun til 9 mærkede og 1 aflæsning inden jeg lukkede kl 10:30 hvor regnen satte ind.
Dagens bedste fangster blev 2 Spurvehøge – begge 2K fugle og en af hvert køn.
Jeg fik igen besøg af KnP sidst på morgenen. Det tidspunkt, hvor de første glenter og våger var ude at vende. Vi fik også set 4 Mallemukker, der fulgte efter en kutter ind i Kattegat relativt tæt på kysten bag Det Grå Fyr – det er ikke så ofte jeg ser Mallemuk på den side af Grenen.
Med de få fugle i nettene havde jeg igen tid til at kigge efter andre dyr i området. Det blev bl.a. til min første mosaikguldsmed i år, da en Håret Mosaikguldsmed sad i et net. Det er da også den af de danske mosaikguldsmedene, der har den tidligste flyvetid. De andre arter dukker nok først op om en måneds tid eller mere.

Folkene fra Verdens Ende havde morgen og formiddag 5 Sortstrubede Lommer, 8 Mallemukker, 2 Almindelige Kjover,1 Hvepsevåge, 1 Sort Glente, 9 Røde Glenter, 1 Duehøg, 5 Rørhøge, 1 Blå Kærhøg, 3 Fiskeørne og 1 Dværgfalk.
Blandt småfuglene blev noteret 5 Ringdrosler, 2 Kærsangere, 2 Pirol og 2 Karmindompap.
Nattergal blev i morgenstunden fundet syngende både ved Grenen Camping og ved Ellekrattet og senere på dagen blev en Lille Fluesnapper set ved Batterivej.

Skovsanger,-Batteriskoven-2

Skovsanger, Batteriskoven 20/5. Foto: KnP.

RoC beretter om første ynglefund for Grenen af Hættemåge – en rede med 3 æg i Grenensøen.
Ellers en tynd dag på Danmarks top, hvor regnen midt på dagen dæmpede aktiviteten.

Jeg håber på noget mere at fortælle om i morgen – aftenes klare vejr og svage vind med lunere luft på vej fra sydøstlig retning, kombineret med mulighed for tåge i morgentimerne giver håb om bedre fangsttal de kommende par dage.
Hvor meget der kommer gang i rovfugletrækket er mere usikkert. Vindretningen er ikke helt perfekt og nedbør over Midt- og Sønderjylland vil nok begrænse tilflyvningen – men jeg tager da gerne fejl i den antagelse!

Ringmærkning:
Spurvehøg 2
Gærdesmutte 1
Rødhals 1
Rødstjert 1
Gulbug 1
Munk 1
Gærdesanger 1
Løvsanger 1
Gransanger 1 – aflæst, mærket 13/5-16

Blog v. MJH

DSC_0495

Spurvehøg 2K han – den ene af dagens to mærkede Spurvehøge. En art, hvor man som ringmærker altid bliver mødt med et fast blik! Foto: MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s