Mandag d. 16. maj 2016

Vejr: Klar og kølig luft fra nord hele dagen. Blå himmel og masser af sol, men temperaturen holdt sig nede på 7 til 11 grader. Frisk vind, der startede i NØ og i løbet af dagen drejede til VNV.

Denne 2. pinsedag vil ikke blive noteret som en stor dag i ringmærkningens historie i Skagen. Den friske vind påvirkede de net jeg kunne åbne og kun en Gærdesanger og en Løvsanger blev resultatet af morgenens 5 timers ringmærkning.
Jeg havde derfor igen god tid til obs fra klittoppen mellem netrunderne og fik undervejs et par besøg, hvilket var ganske hyggeligt.
Blandt de fugle jeg fik set var en trækkende Rødstrubet Piber min første i år. Lidt senere kom en Nilgås på trækforsøg, mens en Sortkrage var nede og kigge på renoveringen af Fyrmesterboligen. Det var ikke populært blandt de stedfaste Alliker, så den blev snart jaget væk og set ude ved Verdens Ende.
Der havde de dagens sjældneste fugl efter Skagen forhold. En adult Rovterne fløj øst fra Nordstrand og ud over Kattegat.
Øvrige meldinger fra morgenens obs ved Nordstrand og Verdens Ende gik på 3 Rørdrum, 2 Mosehornugler, 1 Gulirisk og 3 Karmindompap.
Fra Højen blev der set 55 Mallemukker langt ude over Skagerrak.
Blandt rovfuglene kom 3 unge Steppehøge forbi Grenen i løbet af morgenen.

Senere kom der trods den “forkerte” vind lidt flere rovfugle i luften over Odden.
Selv sad jeg gennem eftermiddagen på terrassen hvor jeg bor og prøvede at komme igennem lidt data indtastning på pc´en. Det var nu ikke særligt effektivt, da jeg jævnligt måtte kigge op på arter som Kongeørn, Fjeldvåge, Musvåge, Spurvehøg, Dværgfalk og Lærkefalk.
En hel del af dagens rovfugle kom med nordvesten vinden ind over Skagen by.
Et foreløbigt tal for rovfuglene denne dag:
Hvepsevåge 4, Sort Glente 1, Rød Glente 2, Blå Kærhøg 4, Steppehøg 4, Spurvehøg 40, Musvåge 65, Fjeldvåge 5 Kongeørn 1 2K, Fiskeørn 2, Dværgfalk 12, Lærkefalk 3 og Vandrefalk 4.
Nede over Hulsig Hede blev en Havørn set, men den nåede ikke op over Skagen.

Vinden ser ud til at holde sig i vestlig retning og stadig være frisk de kommende dage, så jeg forventer ikke det store ved mine net, men selv med den vind vil der nok være noget i luften at se på.

Blog v. MJH

DSC_0901

Dagens unge Kongeørn fra terrassen på Nedremosevej. I de få eftermiddage jeg hidtil har opholdt mig i haven, har jeg nu både haft Hav-, Konge- og Lille Skrigeørn henover. Begynder at forstå, hvilke matrikelarter Skawboerne kan have på deres lister.. Foto: MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s