Torsdag d. 12. maj 2016

Vejr: Igen en flot Skagens dag med klar himmel og masser af sol. Vinden var jævn fra det helt rigtige SØ hjørne. Temperaturen fra morgenens 11 til eftermiddagens 18 grader.

På ny en forsinket udgave af bloggen. Knud P. står igen for en sammenstilling af dagens mange rovfugle, men jeg nyder også godt af, at RoC altid er god til dele tal fra Grenen via en daglig opdatering på “Birdcall”.

Robert havde den sidste morgen og formiddagen sammen med mig i Fyrhaverne. Denne dag havde vi slet ikke det samme træk af småfugle hen over som onsdag, men fangsten var helt på samme niveau med 13 mærkede og 2 aflæste.
Det var de aflæste, der blev dagens fugle i nettene, da begge var Gærdesangere, som Anders havde fat i i maj måned sidste år. Altid en god oplevelse at få de samme fugle retur efter deres vintertur til Østafrika.
Med de få fugle og 4 hænder til at håndtere dem havde vi god tid mellem netrunderne til at obse fra klittoppen. Alligevel så vi kun en brøkdel af de fugle, der blev meldt fra Nordstrand og Verdens Ende.
De mest interessante var 4 Islom (muligvis 5, men den sidste set dårligt), 1 Hvid Stork, 1 Silkehejre (gik til rast i Skarvesøen), 800 Bramgæs, Trane 25, 1 Biæder (årets første), 2 Rødstrubet Piber, 4 Bjergvipstjert, 322 Gul Vipstjert og 2 Karmindompap (1 adult han syngende).
Havesanger blev også hørt syngende for første gang i år og en Gulbug blev fundet i et læhegn i den nordvestlige udkant af Skagen.
Dagens sjældnest fund var dog uden for fugleverdenen, da en Svalehale blev set ved Verdens Ende.

Efter afsked med Robert midt på dagen tog jeg rundt til Nedermosen og videre til Batterivej, hvor der var god stemning blandt fuglekiggere – ca. 50 var fordelt fra Nordstrand over Bunkernes til Bankes Marker og nød showet af rovfugle indtil allersidst på dagen.
Dagens rovfugle tal fra Knud P.:
Hvepsevåge 15, Rød Glente 10, Sort Glente 2, Rørhøg 10, Blå Kærhøg 20, Steppehøg 6 (forårssum nu på 70!), Hedehøg 3, Spurvehøg 55, Musvåge 50, Fjeldvåge 40, Fiskeørn 8, Dværgfalk 15, Lærkefalk 18, Aftenfalk 5, Tårnfalk 70, Vandrefalk 8.

IMG_4053

Endelig en adult han Steppehøg på morgenobsen ved Nordstrand. Forårets fjerde adulte han – den sidste set 20/4. Det blev også dagen, hvor forårstotalen rundede 70 steppehøge! Foto: KnP.

IMG_4210

Dværgfalk 2K+hun, Nordstrand. Foto: KnP.

Ringmærkning:
Gærdesmutte 2 – ynglepar, hvor hun var med udviklet rugeplet.
Rødstjert 4
Tornsanger 1
Gærdesanger 6 – deraf 2 aflæst, mærket i maj 2015
Løvsanger 1
Musvit 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s