Onsdag d. 11. maj 2016

Vejr: Højtrykket fortsætter med masser af sol og klar sigt. En smule skyer var på himlen omkring solopgang, men forsvandt hurtigt. Vinden startede jævn fra ØNØ og drejede til Øst med vindstød af frisk styrke midt på formiddagen. Temperaturen fra 8 til 14 grader.

Først vil jeg starte med at beklage den forsinkede opdatering af bloggen. Både fugle og fuglefolk har travlt med at udnytte højtrykket med vinde fra øst til at gøre disse maj dage til en rigtig god periode i Skagen. Der er aktivitet i felten fra før solopgang til sidst på dagen, så når aftensmaden er spist må jeg indrømme, at mine øjne ikke er klar til at sidde ved computeren.
Min opgave med ringmærkning i Fyrhaverne fortsætter fra tidlig morgen til midt på dagen, selvom det stadig er få fugle, der går ned og benytter området. Robert og jeg fangede således kun 13 stk denne dag. Bedste arter var 2 Skovsangere og 1 han Broget Fluesnapper.

IMG_3995

Bramgæs passerer Nordstrand. Arten ses i stigende antal på forårstræk i Skagen. Foto: KnP.

Gennem hele morgenen og op ad dagen kom der fine meldinger fra Grenen og Nordstrand med bl.a. 2 Islom, 1 Hvidnæbbet Lom, 1 Hvidvinget  måge og 435 Fjordterner.
Småfuglene gjorde det rigtig godt med 1 Rødstrubet Piber over Nordstrand, 2 Rødryggede Svaler trækkende over Verdens Ende, 1200 Gule Vipstjerter, årets første Pirol, 1 Hortulan og 1 Lapværling.

Selv over Fyrhaverne kunne Robert og jeg notere flere fugle i luften end de seneste dage, men hovedtrækket er ude langs nordsiden af Grenen og til Verdens Ende. F.x. havde vi “kun” 300 Gule Vipstjerter flyvende over Fyrhaverne.
Der rastede en del Stenpikkere, lidt Bynkefugle og et par Rødryggede Tornskader på Klitheden lige ved Fyrhaverne, men ingen af disse fugle ville ind i vores net og have ring på.

Efter middag tog Robert en tur ind i byen og tjekkede også havnen, mens jeg nød “lidt” rovfugle, der med vindretningen kom over nordsiden af Odden.
Knud P. har igen sammenstillet dagens rovfugle tal:
Hvepsevåge 6, Sort Glente 2, Rørhøg 8, Blå Kærhøg 5, Steppehøg 2, Hedehøg 2, Spurvehøg 30, Musvåge 30, Fjeldvåge 8, Fiskeørn 11, Dværgfalk 15, Lærkefalk 54, Aftenfalk 5, Tårnfalk 80, Vandrefalk 9.

Det er nogle imponerende dage med falke og dagens antal af Lærkefalke hører vist hjemme i top 10 på Skagens liste over “all time” dagsrekorder.

IMG_4004

Hvepsevåge adult han på tidligt morgentræk ved Nordstrand. Foto: KnP.

Ringmærkning:
Rødstjert 4
Rødhals 1
Løvsanger 5
Skovsanger 2
Broget Fluesnapper 1

Blog v. MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s