Fredag d. 13. maj 2016

Vejr: I den tidlige morgen var temperaturen 11 grader og solen stod op til blå himmel med 1/8 skydække. Vinden var jævn fra V. Et skydække fra NV kom ind over ved 10 tiden, men forblev relativt åbent og resten af dagen var der stadig masser af sol mellem skyerne. Vinden tog til og drejede videre rundt til N. Med vinden kom Skagerraks temperatur med ind over land, så eftermiddagen nåede ikke over 15 grader.

Så stoppede det forrygende højtryksvejr og dermed de seneste dages store fugletræk over Skagen. Vejrtypen med kølig luft og blæst fra nordlige retninger forsætter gennem pinsen, så der bliver nok tid til noget pc arbejde de kommende dage efter de sidste 4 dages fuldtid i felten. Knud P. vil bl.a. kigge på fotos og de næste dage krydre denne blog med bedre billeder end jeg kan præstere. Tjek gerne tilbage på den seneste uges indlæg, da de vil blive opdateret med billeder og evt redigerede tal.

Vindskiftet gjorde, at jeg havde et net jeg ikke kunne åbne, men da der nu er kommet løv på buske og træer i Fyrhaverne stod de andre net alligevel pænt, selvom vinden friskede op i løbet af formiddagen.
Det blev til 16 mærkede fugle inden jeg lukkede ned kl 12. De samme arter som i de seneste dage, bortset fra 2 Blåmejser – begge hunner med rugeplet. Det er lidt sjovt, at jeg ikke har haft dem i området før, når det må være lokale ynglefugle.
Igen havde jeg tid mellem netrunderne til obs fra toppen af klitten. Midt på formiddagen gav det lidt rovfugle, der i vestenvinden kom fint over Det Grå Fyr og Fyrhaverne. Fuglene trak ind fra Kattegat, vendte over Ellekrattet/Verdens Ende og gik retur ind over havnen.
Det var ikke det store antal, men stadig en fornøjelse med arter som Rød Glente, Sort Glente, Hvepsevåge, Musvåge, Spurvehøg, Tårnfalk og en Lærkefalk i god lys og i fornuftig højde.
En Kongeørn blev meldt fra Flagbakke, men fløj retur uden at komme ud til Grenen.
På det tidspunkt havde jeg besøg af Lars Grøn og Elias, der forkælede mig ved at medbringe en morgenbasse. Det nærmer sig jo nærmest en tradition at ringmærkeren bliver trakteret med søde sager og jeg sætter virkelig pris på det – men det er absolut ikke noget jeg forventer og folk er velkommen ved Fyrvejen også uden at diske op med morgenbrød.
Lars kunne i øvrigt berette om den Lille Skrigeørn, han så over Ålborg i går. En anden fugl end den, der besøgte Skagen først på ugen og håbet er da, at den på et tidspunkt når op og vender.
En opringning Lars fik fortalte, at dagens Kongeørn fløj rundt med en logger – måske en af de to danske unger, der blev mærket sidste år. Det bliver spændende at høre, om satellit pejlingen viser hvilken Kongeørn, der nu er ved Skagen.

Ringmærkning:
Skovpiber 2
Rødhals 1
Tornsanger 1
Gærdesanger 2
Munk 2
Gransanger 2
Løvsanger 3
Broget Fluesnapper 1
Blåmejse 2

Eftermiddagen med frisk nordenvind bød ikke på mange nævneværdige fugleobs. Jeg fik brugt tiden på indkøb og hvilet lidt ud ovenpå de foregående dage.
Må så se, hvor meget vinden tillader at ringmærke i pinsen – der er helt sikkert folk ude at kigge, selvom vejret ikke er så perfekt som i festival dagene.

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s