Tirsdag d. 03. maj 2016

Vejr: Overskyet morgen med lette regnbyger og jævn vind fra sydsydøst.Igen tog vinden lidt til i løbet af morgen og fra kl 9 blev regnbygerne til mere vedvarende nedbør, uden at give den helt store mængde pr. time. Kl 15 kom opklaringen fra sydvest med plads til lidt sol sidst på dagen. Temperaturen var næste stabil gennem døgnet fra 7 til 9 grader. Sigten i morgentimerne var præget af det grå, så Frederikshavn var skjult i dis i horisonten. Efter opklaringen god sigt helt ud i horisonten.

Startede morgenen med at tjekke nedbørsradaren på DMI – der lå en stribe af nedbør op langs den jyske østkyst. Det virkede dog ikke til, at der var den store mængde nedbør i det, så kl 5 gik jeg rundt og lavede en sen åbning af 6 net. Valgte 6 centrale net, der stod mest i læ og nogle jeg kunne lukke ned på få minutter, hvis nedbøren skulle gå over i egentlig regn.
Der var fugt i luften, men kun meget lette byger indtil kl 9, hvor mere vedvarende finregn begyndte. Lukkede da ned til 2 net, som jeg umiddelbart kunne holde øje med fra samme position, men endte med at lukke helt allerede kl 10.
Trods den begrænsede indsats blev det til 8 mærkninger og en aflæsning denne morgen. Det var også begrænset, hvor meget jeg fik tjekket ude over Kattegat, da det meste af min tid gik med konstante netrunder. Fik dog set, at der nok var en del kjover i omløb, da en Almindelig Kjove på et tidspunkt rastede på vandet lige bag Det Grå Fyr.
RoC kan da også berette om hele 41 Almindelige Kjover set på en daglang obs fra Verdens Ende. To Sortterner, der rastede var de første i år. En adult Topskarv trak forbi Grenen – første fund af den art siden rykket i marts måned.
En Storkjove set fra Højen af en flok vestjyder sluttede sig til en god forårs kjove-dag, men ellers var det mest småfugle, det blev satset på i regnen.
Der var da også pænt med Ringdrosler rundt omkring og fra Nordstrand og Batterivej kunne EC og KK melde om h.h.v. flokke på 21 Stenpikkere på stranden og 22 Munke  i én flok.

Selv cyklede jeg rundt syd for byen da opklaringen kom og endte på Flagbakken i et lille men godt selskab, der kunne nyde flotte Blå kærhøge og en stor ung hun Vandrefalk. En Steppehøg blev også set, men på lang afstand – de folk, der stod ved Nordstrand havde den meget bedre. Muligvis én af to Steppehøge, der midt på dagen rastede ved toiletbygningen syd for Skagen.
Ellers ikke den helt store rovfugle dag – bedste tal blev: Sort Glente 2, Rørhøg 9, Blå Kærhøg 8, Steppehøg 2, Fiskeørn 3, Dværgfalk 3, Lærkefalk 3 og Vandrefalk 2.

Ringmærkning:
Rødhals 1 – aflæst, mærket i går.
Rødstjert 1
Sangdrossel 2
Gærdesanger 1
Munk 1
Gransanger 1
Løvsanger 2

Blog v. MJH

DSC_0618

Der rastede en del småfugle rundt omkring Skagen efter finregn det meste af dagen. Selv ved min indkvartering i et parcelhus kvarter på Nedre Mosevej. Jeg kunne nyde aftensmaden med udsigt til en række sangere i haven. Både Løv-, Gran- og Gærdesanger fouragerede aktivt i solen, mens en 2K han Broget Fluesnapper valgte en god udsigtspost i hjørnet af haven til dagens sidste solstråle. Foto: MJH

 

 

I

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s