Mandag d. 2. maj 2016

Vejr: Overskyet morgen med 5 grader og jævn vind fra sydsydøst.Vinden tog lidt til i løbet af morgen og midt på dagen spredtes skyerne noget, så der ind imellem var sol. Temperaturen steg til 9 grader og hele dagen var der god sigt.

I forhold til de seneste morgener, så føltes det næsten lunt at gå rundt og åbne net i 5 graders varme. Jeg måtte dog hurtigt konstatere, at det ikke betød ekstra fugle i Fyrhaverne. Droslerne var helt fraværende og af sylvia sangere, var der kun en Munk og en Gærdesanger i sang.
Allerede kl 7 måtte jeg lukke mine net ved Fyret pga tiltagende vind og gennem de næste timer blev yderligere net lukket pga vindpåvirkning. Jeg endte med at stoppe helt kl 10.30.
På det tidspunkt havde jeg blot mærket 11 fugle og lavet en aflæsning.
Blev i øvrigt ringet op af Michael Anker og fik på plads, at de Musvitter jeg hidtil har aflæst er mærket af ham ud for Nordstjernevej. Det var også min forventning, at det drejede sig om lokale fugle.
De få fugle i net gav mig tid til at tjekke Kattegat siden fra klittoppen, men jeg missede alligevel den Islom, der blev set fra Verdens Ende. Der hørte RoC en overflyvende Citronvipstjert og lidt senere rastede en adult Hvidbrystet Præstekrave – skulle være første fund af den art i Skagen i 6 år!
Fra Nordstrand blev der talt 448 Rødstrubede lommer og 2 Sortstrubede, mens kjoverne var repræsenteret med 23 Almindelige og 1 Storkjove.

Blandt de mindre fugle var der endelig gang i en del svaler og årets første 2 Mursejlere dukkede op lige over middag.  Vendehals blev set både yderst ved Grenen og ved Radarstationen, mens Stor Tornskade sad fint i toppen af buske både på Grenen og i Nedermosen.

Sidstnævnte sted brugte jeg til at spise min frokost og var der frem til kl 15. Atlingænder var der stadig et par af, men ellers blev det igen rovfuglene, der imponerede mest.
Andre dækkede Flagbakken, Nordstrand/Batterivej og Verdens Ende det meste af dagen, så et minimums tal af rovfugle blev: Sort Glente 2, Rød Glente 6-7, Havørn 2 (ad + 2K), Rørhøg 13, Blå Kærhøg 19, Steppehøg 3 ( 2 2K han + 1 2K hun), Musvåge ca. 100, Fjeldvåge 6, Fiskeørn 4, Tårnfalk 14, Dværgfalk 9, Lærkefalk 3 og Vandrefalk 3.
Derudover var KK en tur nede omkring Råbjerg Mile og fandt en imm. Kongeørn – måske en fugl vi kan se over Skagen en af de nærmeste dage.
Steppehøgene er nok den art, der har imponeret mig mest hidtil i dette forår. Med dagens fugle er der nu registreret 28 stk ved Skagen på en måned!  DSC_0609

Forårets Steppehøg nr. 27 blev en 2K han, der her er fotograferet da den fløj forbi på sydsiden af Nedermosen. 02. maj 2016. Foto: MJH

DSC_0600

Sort Glente over Nedermosen 02. maj 2016. De seneste dage har 2- 3 Sorte Glente været på trækforsøg og vendt ude over Grenen i flere omgange. Foto: MJH

Ringmærkning:
Gærdesmutte 1 – aflæst, mærket 14/4-2016.
Rødhals 2
Rødstjert 1
Løvsanger 4
Gransanger 3
Fuglekonge 1
Morgendagens vejr skulle stå på en del nedbør morgen og formiddag, hvilket kan sætte en begrænsning på mine muligheder for ringmærkning, men mon ikke fuglefolket alligevel kommer ud og får noget ud af dagen. Sidst der var en dag med regn gik det jo forrygende så snart regnen stoppede!

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s