Fredag d. 29. april 2016

Vejr: Jævn vind der i løbet af formiddagen tog til og nåede frisk styrke. Hele dagen fra sydvest og sydlig retning, men heller ingen varme i luften fra den kant. Temperatur fra 2 til 7 grader. Vekslende skydække igennem dagen. Startede overskyet og gråt, men hurtigt kom der sol i løbet af morgenen. Fra kl 14 var der igen mere udbredt skydække og efter kl 16 kom regnen.

Med skiftet i vindretningen kunne jeg denne morgen åbne 10 af 15 net. Måtte dog lukke ned igen allerede kl 10, da vinden friskede yderligere op. Inden da havde jeg mærket 8 fugle og aflæst endnu en Musvit med en gammel ring. Alle 4 fugle jeg hidtil har aflæst med ældre ringe har været Musvit.
Det føltes rigtig koldt i vinden denne morgen, så mellem netrunderne fik jeg mest kigget ud over Reservatet og Ellekrattet  fra læsiden af klitten. Det gav en fin oplevelse med det lokale Trane par, der på et tidspunkt stod oppe på en anden klittop i sollys og lavede fjerpleje.
Trods en del ventetid mellem fangsterne nåede jeg denne morgen ikke at få en 2K han Steppehøg med. Steppehøgen blev set og fotograferet på kort afstand ved Nordstrand.

IMG_2564

IMG_2574

Steppehøg 2k han, Nordstrand 29/4. Foto: KnP

Dagens sjældneste fugl efter Skagen forhold nåede jeg dog at få – en ung Skestork blev meldt fra Verdens Ende, hvor den rundede Grenen i god højde. Vel nok samme fugl blev set trækkende over havet ud for Hirtshals ca. 2 timer senere.

Da mine net var lukket ned, nød jeg lige en lille gruppe Musvåger og en Rød Glente, der i den friske vind roede noget rundt i lav højde over Reservatet og Ellekrattet. Derefter tilbragte jeg endnu en eftermiddag i Nedermosen. Sammen med Tonny P., fik jeg set en del af de fugle, der også blev registreret fra Flagbakken, Storeklit og Grenen, men noget af det lavttrækkende i de ydre klitter langs nordkysten missede vi fra Mosen.
Lidt efter at Tonny havde fået nok og var taget hjem, fik jeg øje på dagens anden Steppehøg –  en 2K fugl fløj lavt fouragerende gennem klitlavningerne og gik ned til rast. Desværre ude af syne fra Nedermosen og skønt folk fra Nordstrand og Batterivej gjorde en god indsats lykkedes det desværre ikke at finde fuglen igen.
Dagens rovfugletal fra Odden kan sammenstilles til: Rød Glente 5,  Rørhøg 8, Blå Kærhøg 15, Steppehøg 2, Spurvehøg 75, Musvåge 35, Fjeldvåge 6, Fiskeørn 5, Tårnfalk 8, Dværgfalk 9, Lærkefalk 2 og vandrefalk 1.

Skønt vi er i de allersidste dage af april, så er det stadig meget småt med Afrika-trækkere, men selv i dagens kulde var der da lidt. Fx Gule Vipstjerter, Løvsangere, Gærdesanger og Broget Fluesnapper.

Ringmærkning:
Rødhals 3
Solsort 1
Gransanger 3
Musvit 2 – deraf 1 aflæst med ZM ring, hvor jeg endnu ikke har mærkningsdata.

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s