Torsdag d. 28. april 2016

Vejr: Jævn vind fra Ø og temperatur mellem 4 og 7 grader. Vekslende skydække fra 4/8-7/8. En tør men skyet morgen efterfulgt af lidt sol midt på dagen, der blev afløst af bygevejr om eftermiddagen.

IMG_2500

Det var et populært indslag i morgenobservationerne ved Nordstrand, da Naturstyrelsen Vendsyssel serverede kaffe og rundstykker for de ca. 25 fremmødte fuglekiggere. Her ses fra venstre Jesper Blom-Hansen, Lars Grøn, Jacob Funder, Klaus Malling Olsen, Bo Netterstrøm, Leif Sturla Nielsen og Jens Lind. Foto: KnP.

Jeg kunne denne morgen åbne halvdelen af mine net – resten var stadig for vindpåvirket. Igen var Fyrhaverne næsten tomme for fugle i den kølige morgen og jeg fik kun fanget 3 fugle på lidt over 5 timer. Men hvad gør det på en dag, hvor jeg inden frokost fik serveret 1 Islom, 1 Hvidnæbbet lom og 2 2K Steppehøge – alle arter jeg aldrig bliver træt af at se.
Det virker simpelthen fremragende med “real time” meldinger fra forskellige obs-poster over walkie-talkie – tak til dem, der bidrager med disse informationer.

IMG_2507

Designer-teamet fra ART+COM AG Studios i Berlin på inspirationsbesøg hos ringmærker Morten Jenrich Hansen. Teamet arbejder med design og indhold i det kommende fugleformidlingscenter i Det Grå Fyr. Foto: KnP.

Det tyske hold på 3 teknikere, der skal stå for naturudstillingen, fik den store rundvisning om Skagens fugle af Jacob F., Knud P., Lars H.M. og Klaus M.O. med besøg ved Nordstrand, Skarvesøen og Flagbakken. Midt på formiddagen kom de forbi Fyrhaverne, hvor jeg kunne bidrage med lidt fortælling om ringmærkningen – endda timet, så den ene af dagens Rødhalse fløj i et net mens de var her.

IMG_2515

En af morgenens steppehøge – en 2k hun – passerer sommerhuset ved Nordstrand. Foto: KnP.

Fra Nordstrand og Verdens Ende gik der lidt tid inden de store meldinger kom. Det var først den sidste halvdel af morgenen at det gik løs med de 2 Steppehøge og Hvidnæbbet Lom langs nordkysten, mens Islommen trak øst lige ud for Det Grå Fyr.
Blandt de øvrige obs var ca. 250 Rødstrubede Lommer, 3 Almindelige Kjover og vel omkring 30 Ringdrosler med de fleste set fra Verdens Ende.

Jeg havde lukket alle net igen kl blev 11. Efter en tur på en klittop for at se en  Hvidnæbbet lom komme frem bag Ellekrattet tog jeg videre fra Det Grå Fyr til Nedermosen midt på dagen. Der fik jeg igen Atlingand parret , enkelte Traner, Blå Kærhøg og en Vandrefalk inden regnen satte ind og jeg tog hjem.

Dækningen af Odden fra Flagbakken til Verdens Ende gav ud over Steppehøgene ikke det helt store: Blå Kærhøg 5, Spurvehøg ca 80, Fiskeørn 4, Dværgfalk 2, Lærkefalk 1 og Vandrefalk 1 er dagens udvalgte.
I en pause mellem regnbygerne tog jeg  en cykeltur rundt på Butterstien sidst på eftermiddagen, Det gav mig heller ikke det helt store – der er dog stadig Sortrygget Hvid Vipstjert på plads i hestefolden.

Ringmærkning:
Rødhals 2
Solsort 1 – aflæst, mærket 8/4-2016.

Blog v. MJH

DSC_0486

Dagens Vandrefalk der trak direkte mod nordøst over Nedermose midt på dagen. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s