Onsdag d. 27. april 2016

Vejr: Frisk til jævn vind NØ og en temperatur, der ikke svingede meget gennem døgnet (3-7 grader). Vekslende skydække fra 3/8-7/8 gav plads til noget sol i løbet af dagen. Sigten god, men igen præget af meget lufturo.

Vinden var løjet en smule af i løbet af natten, så jeg forsøgte at åbne 3 net, der stod mest i læ i nordvest hjørnet af Fyrhaverne. Efter en time havde jeg ikke fanget noget og kunne blot konstatere, at Fyrhaverne var tømt for fugle. Kun de stedfaste par Gærdesmutte og Gulspurve parret gav lyd fra sig når jeg luskede rundt i krattet. Jeg lukkede derfor ned og gav mig til Nordstrand.
Der kunne jeg tilslutte mig den faste skare af folk, der trodser enhver vejrsituation for at sidde i en åben klit og kigge ud over havet om morgenen.
Antal af fugle gav det ikke det helt store denne morgen. Sæsonens første Islom viste sig dog, da den kom ud lige syd for Blyanten efter en genvej over Odden. Derefter fløj den ret ud over Skagerrak mod nordvest, så det meste af tiden så vi den bare forsvinde som en prik af store fødder med vinger..
Et par Dværgfalke kom noget bedre, da de strøg forbi os i godt morgenlys. Lyset var også godt på en adult lys-fase Almindelig Kjove, der gav lidt bank til Stormmåger inden den forsvandt mod øst med fyldt mave – fra Verdens Ende meldtes om 2 stk Alm. Kjove.

Eftermiddagen brugte jeg igen i Nedermosen, da jeg viste, at Flagbakken var godt dækket ind med folk. Det lignende meget gårsdagens besøg, blot var Atlingænderne i dag skiftet ud med et par Skeand. De fleste rovfugle var gengangere med 2 Blå Kærhøg, 1 Fjeldvåge fouragerende, hvor dragtdetaljer  kunne afgøre, at Fjeldvågen var samme individ som dagen før. Ny fugl var dog en trækkende Lærkefalk, der 13 minutter før den fløj forbi mosen var meldt fra Flagbakken.
Flagbakken  boltrede sig mildes talt ikke i store tal. Dagens bedste blandt rovfugle blev Blå Kærhøg 5, Fjeldvåge 4, Fiskeørn 4, Lærkefalk 2 og Vandrefalk 1.

Torsdag skulle bringe et vejr med mindre vind, så jeg håber min dag kan bruges i Fyrhaven med ringmærkning. Det vil også være meget passende, da der kommer besøg af de tyskere, der er valgt til at stå for naturudstillingen i fyrboligen. Fremvisning og fortællingen om ringmærkning er noget af det, de gerne vil opleve. Jeg må jo håbe der er lidt fugle, så de ikke skal nøjes med at se en tomhændet ringmærker.

Blog v. MJH

DSC_0469

Dagens Fjeldvåge fra Nedermosen. Sammenligning med foto af 2K fuglen fra i går viser, at det er samme individ. Knud P. laver en kæmpe indsats med en årlig opgørelse over antal rovfugle, der passerer Skagen i løbet af sæsonen. En opgave der ikke er let, men bliver nemmere, hvis det noteres om fugle er gengangere når man ved det. Det anbefales også, at notere tidspunkt for passage af en lokalitet, samt køns og aldersbestemmelse når det er muligt. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s