Tirsdag d. 26. april 2016

Vejr: Hele dagen frisk til hård vind fra Ø til NØ. Kombinationen med temperaturer på 5 grader burde være Nuuk værdigt og ikke Skagen i slutningen af april. Gråt skydække om morgenen, men midt på dagen var det spredt til mere tynde højtliggende skyer, hvor solen kunne skinne igennem. Selv da var der ikke meget varme i luften. Sigten god, men præget af meget lufturo.

At stå op til den vind var som at vågne fra et mareridt. Ingen net kunne åbnes og jeg var bare forbi Fyrhaverne for at tjekke, at alle net trods alt stod ok lukket i vinden. Det gjorde de og da der samtidig ikke var tegn på flere rastende fugle i buskene end de seneste dage, så tog jeg en time sammen med de faste folk på Nordstrand.
Der var slet ikke den samme gang i lom-trækket som i går og over havet var det mest spændende en Almindelig Kjove – den er nok tilfreds med at grupper af Fjordterner er på vej mod nord trods kulden – 299 trak øst denne morgen.
En morgenfrisk Lærkefalk trak lavt over stranden, mens en Fiskeørn passerede i lidt større højde.

Eftermiddagen brugte jeg i Nedermosen, hvor et par Atlingænder var blevet meldt. Det endte nu med, at der var 5 stk. Et par rastede og holdt sig godt skjult i den sydlige del af mosen, mens 2 hanner og  1 hun var oppe at flyve to gange i den nordlige del pga overflyvende Rørhøg.
Jeg havde håbet, at få flere rovfugle i godt lys ved at placere mig i Nedermosen, men der var slet ikke det antal som passerede i går. Det blev kun til 2 Blå Kærhøg, 1 Fjeldvåge, 3 Spurvehøge og 4 Tårnfalk fra mosen.
Folkene på Flagbakken havde heller ikke nogen stor dag, men kunne da melde om arter som en Sort Glente, Lærkefalk og Vandrefalk.
Hjemturen fra mosen gik omkring Butterstien og Stald Grenen, hvor der på folden rastede 2 Misteldrossler og ikke mindst 2 Sortrygget Hvid Vipstjert sammen med 19 Almindelig Hvid Vipstjert.

Vejrudsigt for onsdag ser stadig ikke lovende ud – nok for meget vind fra NØ til at åbne ringmærkningsnet og udbredt kulde langt ned i Europa kombineret med nedbør på tværs af Jylland lover ikke godt for antallet af fugle over Skagen, selvom vindretningen er fra den østlige kant.

Blog v. MJH

DSC_0455

Eftermiddagens Fjeldvåge fra Nedermosen. En 2K fugl, der fouragerede inden den strøg ud mod Reservatet. Lyset var lidt svært at arbejde med, da solen skinnede gennem et tyndt skydække, så der var modlysstemning over et bredt udsnit af himlen pga lyses spredning i det tynde skydække. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s