Søndag d. 24. april 2016

Vejr: Klar og kold morgen med 1/8 skydække, svag vind fra ØNØ og 2 grader. I løbet af morgenen kom skydækket op på 5/8 og vinden friskede op til jævn fra NØ. Det samme billede om eftermiddagen, hvor vinden dog kom fra N og temperaturen steg til 7 grader.

En kold morgenstart, hvor temperaturen i jordhøjde var lige omkring frysepunktet. Jeg skal dog ikke klage, for her var det tørt i modsætning til snevejr længere nede i det jyske!
Med svag vind kunne alle net åbnes og selvom det ikke vrimlede med fugle, så nåede jeg da lige op på 2-cifret antal i dag. Samlet blev det til 10 mærkninger og 2 aflæste fugle.
Blandt de mærkede var 2 Løvsangere, så den art er virkelig ankommet de seneste par dage.
Af de aflæste var den mest interessante endnu en Musvit med en ZM ring, hvor jeg ikke kender oprindelse – altså ikke en af dem Anders mærkede i Fyrhaverne sidste år.
Efter kl 9 friskede vinden op og begyndte at genere i flere net – jeg fangede da heller ikke en eneste fugl mellem kl 9 og 10.30, hvor jeg lukkede.
I de første timer havde jeg selskab af et Egern i Fyrhaven – må været kommet lidt på tur, da det er første gang jeg ser det i området. Det kommer nok fra Ellekrattet, der jo ikke er så langt væk – nu håber jeg så bare, at det ikke fristes til at gavne i mine net-barduner..
Jeg havde igen tid til at tjekke Kattegat-siden mellem net runderne og fik de normale fugle med et par Tejst, enkelte Lomvie og Rødstrubede Lommer ud over de lidt større antal af Splitterner og Suler, der dagligt kommer forbi.
Melding om en Sølvhejre, der blev set fra Verdens Ende da den fløj til rast i Skarvesøen, fik mig dog op i vindsiden på toppen af klitten, så jeg kunne nå at få den med.
Endnu en melding om en slank Kærhøg over Nedermose fik igen drejet teleskopet i den retning, men det endte med at blive en Blå Kærhøg, da den kom tættere på.
Ellers var der ikke meget at berette fra Grenen denne morgen/formiddag- nævnes kan dog, at Sortspætten nu har været her i 2 uger.

Jeg tog videre til Flagbakken og var der fra kl 11:15-15:15.
Det startede egentlig ok med 3 Traner, 1 Rød Glente, 2 Blå Kærhøg og en adult Vandrefalk inden kl 12:30, men derefter blev det meget tamt, selvom flere folk kom til og hjalp med at kigge.
De næste timer gav kun enkelte Tårnfalke og en Fiskeørn, men der var også udsigt til nedbørsskyer mod syd nede over Vendsyssel, så måske har kulde og sne længere nede i Jylland lukket af for alt træk

Ringmærkning:
Gærdesmutte 2
Gransanger 5
Løvsanger 2
Musvit 1 – aflæst, dansk  ZM ring, hvor jeg endnu ikke har mærkningsdata
Grønirisk 2 – deraf én aflæst, mærket 9/4-16

Blog v. MJH

DSC_0355

For anden dag i træk blev der fanget Løvsanger i Fyrhaverne. En art, der bør dominere antalsmæssigt blandt sangerne den kommende måned. Dette individ er i øvrigt et eksempel på, at Løvsangere godt kan have mørke ben – ofte er det nævnt i fuglebøger, at Løvsangere har lyse ben kontra Gransangerens mørke, men det holder altså ikke altid og andre karakterer bør tages med ved bestemmelser af de to arter. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s