Torsdag d. 21. april 2016

Vejr: 1/8 skydække og klar morgen med sol og frisk vind fra nord til nordvest. Vinden tiltog i løbet af formiddagen til kuling fra vest og holdt sig der resten af dagen. Temperaturen holdt sig nede på 6 -9 grader.

Ikke de nemmeste betingelser for ringmærkeren da vindstyrken var øget i løbet af natten. Jeg kunne kun åbne 5 af 14 net pga vindpåvirking. Allerede kl 9 måtte jeg endda lukke helt ned da vinden efterhånden var frisk med vindstød mod kulingstyrke.
Trods det begrænsede antal netmeter og timer, så blev dagens resultat som i går 5 fugleresultat på kun 5 fangster. Dagens bedste fugl i net var på ny en Musvit. Denne gang en han med en ZM ring jeg endnu ikke har data på. Det er ikke en Anders mærkede i området sidste år, men kunne måske være en fugl Rune Bisp har mærket under tidligere års fremvisning af ringmærkning ved Ellekrattet.

Morgenobsen fra Grenen var i dag dækket af RoC m.fl. og der var melding om en rastende flot adult Sorthovedet Måge og ikke mindre end 2212 Stormmåge trækkende mod NV. Meget få rovfugle var i luften med Rød Glente 1, Blå Kærhøg 3 og Dværgfalk 2 som det bedste.
Et besøg ved Skarvsøen gav 19 Gråstrubede Lappedykkere (FHN).

Da jeg lukkede net tidligt var jeg lige en tur ude omkring Nordstrand, hvor der var et flot skue med tryk på havet i sollys, men ikke megen læ til at kigge på fugle. Fik dog på vejen en oplevelse med en Grågås familie.

DSC_0410

Grågås familien på Batterivej var ikke tilfreds med, at jeg kom kørende, så de små gæslinge blev sat op i tempo af forældrene. Foto: MJH

Halvanden time på Flagbakken bekræftede indtrykket af meget få rovfugle i luften, så jeg fik i stedet købt ind og hentet et par hveder. Sidst på eftermiddagen tog jeg en cykeltur rundt i Reservatet og ud omkring Ellekrattet. Det gav ikke mange fugle, men frisk luft og god motion – ikke mindst på turen hjem med kuling i hovedet!
Bedste fugle fra den tur var en rastende Fjeldvåge i Reservatet og en hun Sortrygget Hvid Vipstjert  blandt 20 Hvide Vipstjerter på hestefolden ved Butterstien.

DSC_0423

Hun Sortrygget Hvid Vipstjert i selskab med Hvid Vipstjert. Fint aftenlys på hestefolden ved Butterstien, men desværre holdt vipstjerterne sig inde midt på folden, så afstanden blev lidt stor til foto. Foto: MJH

Dagens fangst:

Rødhals 2
Munk 1
Musvit 1 aflæst, endnu ukendt mærknings tid og sted.
Kvækerfinke 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s