Onsdag d. 20. april 2016

Vejr: skyfrit og klart med masser af sol, jævn vind fra nord. Vinden drejede mod vest i løbet af eftermiddagen. Temperaturen var 6 grader fra morgenen og nåede op på 9 grader – føltes køligt i vinden men lunt i læ og sol.

Efter et par dage med frisk vind til kuling fra nordvest, hvor det var umuligt at åbne net, var jeg tilbage  ved det grå fyr efter en tur hjemme i Århus.
Det var en flot morgen med høj himmel og utrolig klar morgenluft – Hirsholm fyret og Frederikshavn stod knivskarpt i horisonten på Kattegat siden.
Bortset fra 2 vindpåvirkede net kunne jeg have alt åbnet i 5 timer – desværre med et magert resultat på kun 5 fangster. Dagens bedste fugl i net var en hun Musvit, som Anders mærkede i området sidste år – det var første fugl jeg aflæser her ud over mine egne mærkede fugle.

Morgenobsen fra Grenen og Nordstrand meldte heller ikke om det store ryk – dog er Mallemuk 264 fra Verdens Ende et pænt tal og nok på vej ud fra Kattegat efter de seneste dages blæst. Fra Nordstrand var der 2 Almindelige Kjove og 8:15 kom en 2K hun Steppehøg langsomt op fra Nedermosen. 8:30 var den nået forbi Skarvesøen og ud til Verdens Ende.
Den efterhånden gamle kending af en Sortspætte kom også forbi i dag og besøgte igen Ellekrattet.

Min eftermiddag blev brugt på Flagbakken, hvor der var enkelte spredte rovfugle i luften. Mange f dem gik højt op i termikken over Klitplantagen og drev mod øst med vinden og passerede højt over den tilsandede kirke, så det var ikke lette betingelser.
Dagens total fra Flagbakken blev: Trane 6, Fiskeørn 1, Fjeldvåge 1, Musvåge 21, Rød Glente 1, Rørhøg 2, Blå Kærhøg 3, Steppehøg 1, Spurvehøg 37, Dværgfalk 3 og Tårnfalk 2.
Steppehøgen var en 2K hun type, der kom langsomt retur og fouragerede  ved den tilsande kirke , inden den så ud til at slå ned nær Damsted Klit kl 17:10.

De kommende dage byder igen på blæst fra vestlige retninger, så vi må stadig vente på et “rigtigt” Skagens fuglevejr med varme vinde fra sydøst.

DSC_0403

Hun Rørhøg og han Blå Kærhøg sammen over Flagbakken 20. april 2016. Eksempler på fugle der kommer godt og er lette at bestemme – det er lidt mere tricky med nogle af de brune kærhøge typer, der kan komme forbi på lang afstand og under svære lysforhold. Foto: MJH

Dagens ringmærkning:

Rødhals 3
Sangdrossel 1
Musvit 1 – aflæst, mærket 11/6-2015

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s