Lørdag d. 16. april 2016

IMG_2313

Forårets første ringmærkede Rødstjert 2K han var tidlig. Skagens første Rødstjert dette forår blev dog set allerede 11/4 i Batteriskoven. Foto: KnP

Vejr: Fra start relativt klart med 4/8 skydække, 4 grader, meget svag vind fra V og lidt lave banker af jordtåge over land. I løbet af morgenen kunne vi så følge en front trække op fra syd. Lidt før kl 11 begyndte det med regndråber og resten af dagen var grå med skydække og en del finregn og regnbyger. Temperaturen nåede op på 8 grader og vinden tog lidt til i løbet af dagen.

Vejrmæssigt så det rigtig godt ud for ringmærkning fra morgenstuden. Alle net kunne åbnes og stod godt uden vind og under en grå himmel. Første fugl i net var en han Munk – første sanger mærket i år ud over Gransangerne. Så var banen kridtet til min hidtil bedste morgen med ringmærkning i år. Da jeg kl 11 måtte lukke pga regnen startede, havde jeg mærket 20 fugle og aflæst 2. Det hele fordelt på 10 arter, hvor især en 2K han Rødstjert gjorde lykke. Det var årets første “Afrika-trækker” og den blev fanget på et tidspunkt, hvor Knud P var på besøg ved nettene, så den blev fint fotodokumenteret.

Morgenobsene fra Nordstrand og Verdens Ende gav ikke det helt store. 2 Sortstrubede Lommer rastede ud for Nordstrand, mens rovfuglemeldingerne stort set var begrænset til én Fiskeørn og 2 Dværgfalke. En Mosehornugle blev fundet ved Grenen og fra Reservatet over Ellekrattet til Verdens Ende var Sortspætten retur med flere flyveturer denne morgen.

Med nedbøren og opfriskende vestenvind lod det til, at både fugle og fuglefolk holdt siesta ikke blot i middagstimerne, men hele eftermiddagen. Eneste “gode” fund var 2 Sortrygget Hvid Vipstjert fundet af KK på hestemarkerne ved Butterstien.

De kommende dages vejr ser heller ikke alt for lovende ud for fugletrækket over Skagen. Lavtrykspassager med frisk vestenvind og nedbør er på vej frem til onsdag.
Vi kan ellers sige velkommen til Klaus Malling Olsen, der resten af foråret vil dække dagstrækket som observatør for Skagen Fuglestation, men det bliver nok en stille start fuglemæssigt.

Dagens ringmærkning:

Hvid Vipstjert 1
Engpiber 3
Solsort 2 (begge aflæst, mærket h.h.v. 8/4 og 12/4-2016)
Sangdrossel 1
Rødhals 9
Rødstjert 1
Munk 1
Gransanger 2
Fuglekonge 1
Bogfinke 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s