Fredag d. 15. april 2016

Vejr: Morgen og formiddag var overskyet med spredte regnbyger. Vind fra sydsydvest, 6 grader og moderat sigt på ca. 4km. Eftermiddag og aften holdt det tørt og skydækket blev mere spredt, så solen kom frem en gang i mellem. Temperaturen steg til 10 grader og sigten nåede op på 15km.

En morgen hvor jeg nærstuderede DMI´s nedbørsradar, da regn bygerne lå og truede lige på kanten af Grenen. Jeg åbnede derfor ikke alle net, men sikrede mig, at jeg hurtigt kunne  rende rundt og lukke, hvis regnbygerne blev voldsomme.
Fuglemæssigt var der slet ikke tegn på, at det grå vejr og regnbygerne havde bragt fald til Fyrhaverne. KL 10 havde jeg blot fanget 9 fugle fordelt på 2 arter, så jeg valgte at lukke tidligt og tage hjem og få en morfar på sofaen.
(Nok lidt præget af, at jeg i går aftes blev fristet til at se en underholdende fodboldkamp med mit favorithold fra barndommens “Tipslørdag” – og Liverpool FC vandt!)

Ud over Fyrhaverne var RoC selvfølgelig på plads ved Verdens Ende og Nordstranden var også dækket, men der kom ikke mange nævneværdige obs ud af det grå vejr.
Et morgentræk på 13 Blå Kærhøge og 2 obs af trækkende Lapværlinge er nok det mest interessante.

Da jeg kom til hægterne efter middagsluren var der opklaring i luften  og jeg tog til Flagbakken fra kl15 til 18. Der var hyggeligt selskab af 5 besøgende fuglekiggere, men noget spredt med fugle og ingen større tal.
Nævnes kan Fiskeørn 3, Rød Glente 3, Dværgfalk 1, Vandrefalk  1 og Trane 4.
De fleste af disse fugle blev også set af de observatører, der stod ved Batterivej/Nordstrand.
Ved Nordby, Skagen fik Leif Jensen fotograferet en Sortrygget  Hvid Vipstjert.

Dagens ringmærkning:

Rødhals 6
Gransanger 3 (deraf 1 aflæst, mærket 13/4-2016)

Blog v. MJH

DSC_0322

I ringmærkningsområdet er der en hyggelig lydkulisse med brummende Butsnudede Frøer fra de små lavvande klitsøer. Dagens regnbyger bragte dem frem på landjorden, så jeg skulle se mig for, hvor jeg trådte på vej rundt mellem nettene. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s