Onsdag d. 13. april 2016

Vejr: Lidt nedbør i løbet af natten og enkelte regndråber i luften i den tidlige morgenstund.Der var god sigt, trods overskyet vejr, hvor der lige lå en lille stribe uden skyer ved den østlige horisont, hvor morgenrøden viste sig. Temperaturen var relativ lun fra natten med 8 grader og steg i løbet af dagen til 11 grader. Hele døgnet en del skyer på himlen, men midt på dagen med lidt sol, der fandt vej gennem de tyndeste dele. Vinden holdt sig i de østlige retninger og var af svag styrke.

Så skete det – noget nær perfekt ringmærkningsvejr!
Jeg kom ud før solopgang, mens nattens nedbør stadig gav enkelte dråber fra sig – hele himlen var skydækket og vinden svag, så alle net stod flot uden at blafre efter åbningen.
Det perfekte vejr hjælper dog ikke meget, hvis der ikke bevæger sig fugle i området og jeg var noget skuffet, da jeg lukkede efter 5 timer og kun havde fanget 4 fugle!

Fra Nordstranden og Grenen var morgenens fugl uden tvivl en adult han Steppehøg,  der trak ud 07:40.
Sortspætten var på plads for tredje dag, men tog stor højde og forsvandt målrettet mod sydvest midt på morgenen. Ellers var det en noget stille morgen – lidt vadefugle rørte på sig med bl.a. 150 Storspover og 19 Svaleklire forbi Verdens Ende (RoC) og en flok på 22 Ringdrosler talte godt med i morgenes sum på 39 stk.

Når fuglene ikke gav så meget, så blev der set lidt på pattedyr. KnP kunne melde om 25 foruragerende Marsvin ud for Nordstrand og et par stykker kunne også ses ud for Det Grå Fyr. På landjorden havde JoK en god oplevelse med en Grævling nær Sandormsporet.

Eftermiddagen var uden de store meldinger på fuglefronten over Odden. Enkelte rovfugle blev set fra Flagbakken – en ung Kongeørn blev set over Hulsig Hede af et par Holstebro fuglefolk.
Fra Eratosvej kunne KnP melde om en fouragerende Vendehals – årets første heroppe.

Dagens ringmærkning:

Gærdesmutte 1
Sangdrossel 2
Gransanger 1

DSC_0306

Endnu en solopgang over Grenen – her d. 13. april 2016, hvor himlen var helt overskyet, bortset fra en lille stribe mod den østlige horisont. Lige plads nok til en morgenrød solopgang. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s