Tirsdag d. 12 . april 2016

Vejr: En super klar morgen, hvor svag til jævn vind fra østsydøst var nok til at holde frosten væk fra Odden, så morgentemperaturen var 5 grader ligesom havet. Fra midt på dagen drejede vinden mod nordøst og temperatur steg til 11 grader. Sidst på eftermiddagen kunne et skybælte ses lige over den sydlige horisont, men den regn, der faldt over resten af Jylland nåede ikke til Skagen i dagslys.

Åbningsrunden gik let og smertefrit denne morgen, hvor alle net kunne åbnes uden frost. Lidt Sangdrosler og en rastende Spurvehøg i Fyrhaverne undervejs på runden gav mig håb om noget at håndtere i dag.
Det gav nu ikke sved på panden de næste timer, hvor der blev fanget 10 fugle indtil kl 08:30 og da de næste 2 timer kun gav 1 fangst opgav jeg og havde alle net lukket igen kl 11.

Fra Nordstranden var der også melding om en meget stille morgen, mens RoC igen havde ung Gråmåge og trækforsøgende Sortspætte ude fra Verdens Ende.
Sortspætten kunne jeg se fint fra Fyrhaverne, da den på et tidspunkt rastede i morgensolen i de yderste træer af Ellekrattet. Derfra fløj en lidt sen Silkehale ud over Verdens Ende, men jeg fik ikke den Gulirisk, der var trækforsøgende – årets første på Odden.

Fra 11:30 til 18:00 var jeg på Flagbakken i selskab med 5 andre fuglekiggere, der tilbragte lidt forskelligt antal timer i håb om et godt rovfugletræk.
Desværre så det ud til, at regnen nede i Midtjylland havde lukket for tiltrækket af fugle, så ingen steder på Odden blev der denne dag sat rekorder..
De udvalgte tal fra Flagbakken: Fiskeørn 6, Rød Glente 3, Fjeldvåge 2, Blå Kærhøg 5 og Dværgfalk 2.

Dagens ringmærkning:

Gærdesmutte 1
Solsort 2 (deraf 1 aflæst, mærket 8/4-2016)
Sangdrossel 3
Rødhals 2
Gransanger 1
Bogfinke 2

Blog v. MJH

DSC_0288

Gærdesmutten er en charmerende lille fugl med stor lyd. Her i april er den daglig blandt de ringmærkede fugle i Fyrhaverne. Langt de fleste er fugle på træk, men der er også enkelte syngende og territoriehævdende i haverne. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s