Mandag d. 11. april 2016

Vejr: En kold morgen med frost og lavthængende banker af rimtåge blev hurtigt afløst af en klar dag næsten uden en sky på himlen. Temperatur steg fra -2 til 9 og vinden svag fra øst – dog drejende til nordøst sidst på dagen.

Uden vind fra morgenstunden kunne alle net åbnes, men noget forsinket, da samtlige net var frosset sammen i rimtågen. Jeg tror nu ikke, at den forsinkelse kostede meget fangstmæssigt. Fyrhaverne var overraskende tomme for fugle og frem til kl 11 fangede jeg kun 6 stk.
Det var nu alligevel ganske underholdende at være på stedet – RoC serverede både ung Gråmåge og trækforsøgende Sortspætte ude fra Verdens.Ende.
Fra klittoppen kunne jeg også på afstand følge en del af lom-trækket over Skagerrak – folkene fra  Nordstrand kunne melde om 330 trækkende Rødstrubede denne morgen.

Midt på formiddagen fik jeg besøg af en rigtig arbejdshest, der har ryddet en hel del Rynket Rose fra klitheden.

DSC_0286

Det er ikke forsvarets Rullemarie, der er på besøg i klitten, men en meget vigtig maskine i naturplejen på odden – terrængående buskrydder, der kværner sig gennem hybenkrat og servere en gang kvas efterfølgende. Foto: MJH

Eftermiddagen brugte jeg igen på Flagbakken, mens andre dækkede Storeklit, Batterivej og Grenen, så der var obs på trækket denne dag.
Det gav da også en godkendt rovfugle dag. Ikke mindst 2 Steppehøge – først en flot adult han og sidst på dagen en 2k hun – fik pulsen op.

IMG_2098

Forårets første Steppehøg i Skagen blev denne adulte han, som trak forbi Storklit og Flagbakken kl. 14.30. Foto: KnP

Ellers kan nævnes et udvalg af samlet minimums tal fra hele dagen og området: Fiskeørn 8, Havørn 1 ad., Rød Glente 7, Sort Glente 1,  Blå Kærhøg 10, Rørhøg 5, Vandrefalk 1, Dværgfalk 3 og Spurvehøg 76.

Dagens ringmærkning:
Gærdesmutte 1
Jernspurv 1
Rødhals 2
Gransanger 1
Rørspurv 1

Blog ved MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s