Skagen Fuglestation har startet forårets ringmærkning ved Det Grå Fyr.

DSC_0316

Skovhornugle holder vågent øje med opsætningen af ringmærknings net en grå diset efter middag i Det Grå Fyrs haver – Tirsdag d. 5. april 2016. Foto: MJH

Selvom der er gang i den helt store renovering af den gamle fyrmesterbolig ved det grå fyr forhindre det ikke Skagen fuglestation i projektet med ringmærkning af fugle i de tidligere fyrhaver.

I forhold til sidste forår er der sket naturpleje af området nord for Fyrvej, så der er kommet flere åbne områder i krattet og fine betingelser for fangst og ringmærkning af småfugle.

Undertegnede – Morten Jenrich Hansen – er blevet tilknyttet fuglestationen som fast ringmærker i hele sæsonen og blev introduceret til området d. 1. april.

De seneste par dage er gået med opsætning af net, hvor Lars Mortesen og ikke mindst Knud Pedersen har været en rigtig stor hjælp – det har været en fornøjelse at blive modtaget så godt og det gør livet som ringmærker meget lettere!

Selvom Knud P. har ydet uvurderlig hjælp i opstartsfasen, så er han trods alt ikke herre over vejret, der er en uhyre vigtig faktor i forhold til ringmærkning.

Onsdag d. 6 april var der egentlig sat en del net op, men massiv regn i morgenstunden og frisk vestenvind begrænsede både timer og antal brugbare net, så det blev først i dag torsdag, at jeg rigtig kom i gang.

Selv i dag var vestenvinden for generende til at åbne alle net og det blev endnu en morgen med nedbør, der dog stoppede 06:30 så jeg ikke blev så forsinket med netåbning.

Knud P. kiggede endnu engang forbi om formiddagen og stod for den store oprydning ved fyrets gamle oliehus, så jeg får et sted at være mens fyrmesterboligen er lukket pga renoveringen.

Jeg passede med jævne mellemrum netrunderne og slap dermed for noget af Knud´s rumsteren med kosten og flere års støv, som stod ud af den gamle port i oliehuset.
Knud var dog ikke mere støvet til, end han sidst på formiddagen kom ud i lidt opklarende sol og kunne nyde en god gruppe på ca. 120 musvåger, der gjorde et samlet trækforsøg – en enkelt af hver af både sort og rød glente blev det også til.

Lidt senere nåede årets første kongeørn et trækforsøg ind over Skagen by.

Jeg fortsatte ringmærkningen til kl l3.30 og lukkede ned inden eftermiddagen igen bød på bygevejr.

Det blev til en beskeden start med 18 fugle, men kun halvdelen af det samlede antal netmeter var i brug.

Vejrudsigten ser også lidt for blæsende ud for fredag, så det bliver nok først lørdag, at ringmærkningen kommer op på fuldt blus.

Dagens fangst:

Gærdesmutte 2

Solsort 4

Rødhals 7

Gransanger 2

Fuglekonge 1

Musvit 2

 

Blog v. Morten Jenrich Hansen (MJH)

IMG_1906

Forårsrengøring og opsætning af net i fyrhaverne. Tirsdag d. 4. april 2016. Foto: KnP

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s