2. juni 2015 – regn og atter regn

Grenen 04:15-04:45. Vejr: 8 m/s S, 9,5 grader, 8/8, god sigt. Regnvejr det meste af dagen, med enkelte ophold.

Heidi og jeg trodsede i dag vejrudsigten og cyklede ud til Grenen (og Fyrhaverne), i håb om at kunne støve et eller andet op, inden at regnfronten nåede Skagen.

Nettene var oppe fra 04:05-05:30 og det blev til 4 mærkninger, inden vi måtte lukke. Henholdsvis 2 grå fluesnappere, 1 havesanger og 1 tornsanger, blev det til.

Selv nåede jeg en halv times obs på Grenen, hvor to adulte sangsvaner var de absolut bedste fugle. De trak begge retur langs med kysten og blev tabt af syne, da de havde nået Nordstrand. Resten af observationerne, på den halve time jeg kunne nå, ser således ud: 1 rødstrubet lom, 2 mallemukker, 4 suler, 16 skarver, 1 rørdrum, 125 sortænder (primært rastende), 1 grønbenet rørhøne, 1 rødben, 14 hættemåger, 1 alk/lomvie, 6 landsvaler, 2 kærsangere, 1 gulbug, 7 tornsangere og 2 munke.

Til eftermiddag brugte jeg 1 time på havnen, hvor jeg fik aflæst omkring 15 farvemærkede svartbage. Hovedparten var mærket med sorte ringe med hvid skrift og er en del af et stort norsk/dansk projekt. Skulle man støde på en sådan fugl, kan de nemt indtastes på denne smarte hjemmeside: http://www.ringmerking.no/cr/

En enkelt fugl var mærket med en rød farvering med koden KK5T og er muligvis mærket i Rusland. Mere information følger!

Blog v. AOWN

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s