30. maj 2015

Grenen 09:00-11:33. Vejr: 5-9 m/s SV, 8-9 grader, 6/8, >10km sigt.

Folk: AOWN, RoC, SteSo, SA, LA + 2.

Morgenobsen blev i dag udskudt på grund af megen regn om morgenen. På Grenen var der ikke meget der rørte sig. Omkring 70 mursejlere trak øst/nordøst sammen med lidt land,- og bysvaler. Da det hurtigt efter min ankomst stod klart, at der ikke var mange fugle i luften, gik jeg en tur langs med den yderste klitrække, cirka halvvejs til Nordstrand og tilbage igen. 1 bjergvipstjert, 30 gule vipstjerter, 1 stenpikker, 1 hvidklire, 1 rødben, 5 krikænder, 20 sildemåger ssp. intermedius, 1 storkjove og 1 mosehornugle var hvad jeg kunne støve op. En klyde og en kornværling gjorde trækforsøg på Grenen, sammen med 4 kernebidere og 2 spurvehøge. 3 rødryggede tornskader, 1 sivsanger og 3 lyse almindelige kjover rastede.

EC kunne notere pænt med grå fluesnappere i Ellekrattet, hvor 10 fugle sås samtidig. 2-3 stykker var forbi Fyrhaverne, hvor Heidi “kæmpede” ved nettene, med et sølle resultat på blot 2 mærkede fugle på halvanden time – 1 ringdue og 1 gærdesanger. En nattergal sang lystigt, men undgik nettene.

Der er kommet svar fra Zoologisk Museum, på den farvemærkede skestork som sammen med en artsfælle gjorde trækforsøg på Grenen den 23/5. Fuglen var blevet mærket som redeunge på Vår Holm tæt på Nibe den 28/6-2013 og er altså nu i dens 3. kalenderår. Den var ikke aflæst tidligere.

Blog v. AOWN

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s