16. maj 2015 – ser forrygende ud på tryk!

Ringmærkning i Fyrhaverne, Skagen Fyr 04:30-10:40. Vejr: 7 m/s SV, 7-8 grader, god sigt, 8/8 og let regn sidst i perioden.

Jeg havde håbet på at skyerne, som kom ind over Skagen i løbet af natten, havde givet lidt fald af småfugle, men det var ikke just tilfældet. 14 fugle blev mærket denne morgen, fordelt på 2 gærdesmutter, 2 gærdesangere, 1 tornsanger, 3 havesangere, 5 løvsangere og 1 musvit. Flere fuglekiggere var ligesom igår forbi for at hilse på og EKr var så flink at medbringe wienerbrød. Mellem netrunderne hørte jeg en syngende karmindompap, som var årets første i Skagen. Ydermere fløj en hedehøg og en sen bjergirisk over området.

Den 9. maj deltog “Team Verdens Ende” med MCH, RoC, LG og jeg i Tårnenes Dag. Det lykkedes os at se i alt 101 arter på de syv timer konkurrencen varede, og vi slog dermed den tidligere rekord på 91 arter fra Klydesøen, Vestamager og vandt dette års konkurrence.
AOWN
Når man gik rundt i området mellem ringmærkningen, Ellekrattet og Campingpladsen, var hovedindtrykket en flok småfrysende og desillusionerede fuglekiggere, som gik rundt og så forgæves efter de fugle som ikke var der. De skulle nu være blevet på Grenen, for meldingen derfra tyder nærmest på en enestående topdag: Islom, 2 Biædere turteldue hedehøg, formodet steppehøg, lærkefalk og karmindompap – for blot at nævne nogle af de mere eksotiske arter. Nordstranden blev hurtigt forladt på grund af for meget vind og for få fugle.
AEC forsøgte med held en aftenobs. ved Højens solnedgangskiosk: 2 adulte mellemkjover og 3 formodede 2K’er bedrager stærkt til det forbløffende forår for denne art. 5 storkjover ligeså (for denne art) mens 3 alm. kjover er meget lidt imponerende, men cementerer artens (hidtil) ringe forår.
Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s