15. maj. Solskinsvejr og fremvisning…når alt kommer til alt går det egentlig meget godt :-)

Vi brokker os meget over vejret heroppe, og det har vi også grund til. Det bevirker nemlig at vi med ligeså god grund kan brokke os over at vi er i gang med et historisk ringe rovfugleår. Kun spurvehøgen ligger godt til. Lommerne har, hvad angår antal, været rigtigt godt gørende – også i dag med over 100 fugle; men hvidnæbbet lom ligger i underkanten og islom ligeledes (den kan nu sagtens nå det.) I dag trak 4 stk mod NV fra Kattegat. (se ECs fotoblog) Kjoverne er lidt bemærkelsesværdige, idet alm. kjover er meget fåtallig i år, mens mellemkjove og storkjove ligger over normalen. For mellemkjovens vedkommende har sidste års store invasion givetvis gjort sit i forbindelse med de relativt mange 2k fugle, vi har haft. Nordstranden fik lejlighed til at se stor- og mellemkjove samtidig. En venlig biæder (se ECs fotoblog) føjtede rundt om samtlige poster i løbet af formiddagen, og ikke mindre end en flok på 3 hvide storke var ude at vende ved middagstid (se ECs fotoblog). Trægt og yderst højtflyvende rovfugletræk. Hvepsevågen blev set i få eksemplarer; men den er slet ikke kommet i gang. Det er lærkefalken heller ikke (kun et par stykker i dag) Vi er midt i maj og ser stadig flere dværgfalke end lærkefalke. En enkelt fiskeørn på Flagbakken var heller ikke med til skabe håb om en art helt i bund. Men det er selvfølgelig ikke kun rovfugle det drejer sig om… KMO er måske nok uenig på det punkt med tanke på hans projekt. Men sådan er fugletræk også.

Ringmærkning i Fyrhaverne, Skagen Fyr 04:30-11:30. Vejr: 4 m/s NØ, 8-12 grader, >10km, vekslende skydække med få skyer sidst i perioden.

Endnu en stille dag ved nettene, med 12 fugle ringmærket på 7 timer. Flere folk var forbi for at hilse på og se og høre om ringmærkning. Heldigvis fik alle fugle at se, trods det lave fangsttal. En skovskade og en topmejse vakte især fornøjelse blandt de besøgende og jeg selv. Dagens fangster fordeler sig således: 3 gærdesangere, 2 tornsangere, 4 løvsangere, 1 gransanger, 1 topmejse og 1 skovskade.

AOWN, Ekr

Der var en del besøgende under fuglestationens  ringmærkning i fyrhaverne i dag. Foto: Knud Pedersen

Der var en del besøgende under fuglestationens ringmærkning i fyrhaverne i dag. Foto: Knud Pedersen

Ida og Søren fra Rønde beundrer en Tornsanger, som Anders har ringmærket. Foto: Knud Pedersen.

Ida og Søren fra Rønde beundrer en Tornsanger, som Anders har ringmærket. Foto: Knud Pedersen.

Topmejsen var en populær fugl blandt de fremmødte gæster hos ringmærkeren. Foto: Knud Pedersen.

Topmejsen var en populær fugl blandt de fremmødte gæster hos ringmærkeren. Foto: Knud Pedersen.

Anders med skovskaden. Foto: Knud Pedersen.

Anders med skovskaden. Foto: Knud Pedersen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s