Tirsdag 12. maj: Givtig kvalitet – meget behersket kvantitet

Knap var det blevet lyst før ROC kunne melde om en rastende 2K steppehøg fra Grenen, og i løbet af dagen supplerede han med genfundet hærfugl samt biæder. Det må være første gang, at disse to “skrigefugle” er blevet set samme dag i Skagen. Yderligere kunne han tilføje en grøn pirol senere på dagen, og da Nordstranden også kunne supplere med hvidnæbbet lom, var det alt i alt en stor dag for Grenen. Vejret var ikke det bedste, men morgenen havde højere temperatur, end hvad vi har været vant til heroppe og vinden var sydlig. Sigten var slatten og temperaturen stadig for lav til eksplosioner. Lommerne rørte kun lidt på sig i begge retninger og vi passerede netop 100 da regnen satte ind. Rovfuglene var træge med kun 2 dværgfalke og 5 blå kærhøge i noget som lignede lokale bevægelser. En 2K hedehøg hun vakte nogen begejstring hos den halve snes (godt og vel) observatører; men det blev især en 2k hvidnæbbet lom, som trods dårlig sigt og lys blev set nogenlunde godt af alle. Kl. 10 startede regnen og det blev den ved med resten af dagen. PS: Det er værd at bemærke, at vi ofte får fotos og nogle tekster ind med forsinkelse (f.eks steppehøg og sortgrå ryle søndag) så det kan betale sig at bladre lidt tilbage i ny og næ ;-).

Dagens ringmærkning resulterede i 28 fugle fra klokken 04:30-09:45 og er dermed højeste dagstotal indtil videre. Gærdesanger og munk dominerede fangsten, med 9 individer mærket af hver art. De første (2) havesangere fandt ligeledes vej til nettene. Ellers blev det til 2 tornsangere, 2 løvsangere, 3 brogede fluesnappere og 1 bogfinke.

Den 5/5 aflæste jeg en munk med svensk ring, som jeg nu har fået mærkningsdata på. Fuglen blev mærket d. 30/9-2014 som en 1k hun, i Bingsmarken i det sydøstlige Skåne, 315 km SSØ for Skagen.

AOWN & EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s