25. april 2015 – småfuglefald

Nordstrand ved Batterivej 05:45-09:45. Vejr: 4 m/s SV, 6,5-8 grader, 1-5km sigt, 8/8.

Til stede: AOWN, KnP, EKr, JHC, MCh, MoN, HaC m.fl.

En diset morgen med støvregn, som resulterede i et fald af mange småfugle. På min tur ud til Nordstrand var det især tydeligt at der var rigtig mange sangdrosler i krattene. Senere begyndte mange løvsangere at synge og gærdesangeren ankom i dag til Skagen, med bl.a. en syngende fugl på Batterivej.

Selvom sigtbarheden ikke var super god, kunne det alligevel lade sig gøre at følge med i lidt af trækket over havet. Totalerne fordeler sig således: 3338 sortænder2 knarænder, 43 rødstrubede lommer, 25 suler, 3 blå kærhøge, 2 rørhøge, 2 røde glenter, 7 spurvehøge, 2 fjeldvåger, 7 tårnfalke, 1 dværgfalk, 157 strandskader, 6 små kobbersnepper, 5 almindelige kjover, 1 sortterne, 9 stenpikkere, 19 skovpibere, 1 gul vipstjert og 1 bjergirisk.

Klokken 14:45 meldte KK om en rødrygget svale, som trak forbi ham ved Radarstationen, i sydvestlig retning, med en lille flok landsvaler. Mange fuglekiggere (inkl. mig selv) mødte op for at lede efter den, men desværre uden held.

Imens jeg sidder og skriver, kan jeg se en munk han i haven, gennem stuevinduet. Nu er foråret rigtigt ved at være igang.

Blog v. Anders Odd Wulff Nielsen

En tanke om "25. april 2015 – småfuglefald"

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s