22. april 2015. Klargøring til ringmærkning i fyrhaverne.

I forbindelse med etableringen af det kommende Naturcenter med Skagen Fuglestation i Det Grå Fyr bliver ringmærkning fremover en vigtig aktivitet. Ringmærkningen skal være en videnskabelig baseret overvågning af fugletrækket over Skagen, men også en vigtig formidlingsmulighed i forhold til de besøgende i Naturcenteret.

Søndag 12. april mødtes arbejdsgruppen for Skagen Fuglestation til en besigtigelse af fyrhaverne og efterfølgende blev der i samarbejde med Naturstyrelsen, Danmarks Ringmærkerforening og Zoologisk Museum udarbejdet en detaljeret plan for et forsøgsprojekt med ringmærkning i de tidligere fyrhaver ved Det Grå Fyr. Projektet vil starte så snart alle formaliteter er på plads – formodentlig i løbet af næste uge – og slutte i midten af juni. Anders Odd Wulf Nielsen skal være den faste ringmærker på projektet og hans nuværende opgave med træktællinger vil blive indstillet, når ringmærkningen går i gang. Resten af forårssæsonen fortsættes træktællingerne af de mange lokale og besøgende ornitologer. Klaus Malling Olsens rovfugleprojekt fortsætter uændret.

I dag blev der arbejdet praktisk med skånsom rydning og klipning af opvækst ved de udvalgte steder for placering af netbanerne i fyrhaverne. I alt 20 spejlnet vil blive opstillet i området, hvoraf de fleste vil være 10 meters net.

Knud Pedersen

Arbejdsgruppen på besigtigelse i fyrhaverne 12. april 2015. Fra venstre Jacob Funder, Poul Erik Sperling, Kim Skelmose, Lars Højmark Mortensen, Henning Ettrup. Med ryggen til ses Anders Odd Wulf Nielsen og Simon Siggaard Christiansen. Foto: Knud Pedersen.

Arbejdsgruppen på besigtigelse i fyrhaverne 12. april 2015. Fra venstre Jacob Funder, Poul Erik Sperling, Kim Skelmose, Lars Højmark Mortensen, Henning Ettrup. Med ryggen til ses Anders Odd Wulff Nielsen og Simon Siggaard Christiansen. Foto: Knud Pedersen.

Det praktiske arbejde diskuteres. Fra venstre: Lars Højmark Mortensen, Anders Odd Wulf Nielsen, Henning Ettrup og Simon Siggaard Christiansen. Foto: Knud Pedersen.

Dagens praktiske arbejde diskuteres. Fra venstre: Lars Højmark Mortensen, Anders Odd Wulff Nielsen, Henning Ettrup og Simon Siggaard Christiansen. Foto: Knud Pedersen.

Til rydningen af bevoksning fik vi god hjælp af Lars Pedersen fra Naturstyrelsen, Vendsyssel. Foto: Knud Pedersen.

Til rydningen af bevoksning fik vi god hjælp af Lars Pedersen fra Naturstyrelsen, Vendsyssel. Foto: Knud Pedersen.

4 tanker om "22. april 2015. Klargøring til ringmærkning i fyrhaverne."

  • Tilladelsen til ringmærkning i fyrhaverne ved Det Grå Fyr er givet af Realdania som ejer af området og Naturstyrelsen Vendsyssel som lejer af området. Ringmærkningslicens er udstedt af Zoologisk Museum.

   Venlig hilsen
   Knud Pedersen

  • Kort beskrivelse af forårets rovfugleprojekt i Skagen:

   I perioden 17.4-ca. 1.6 gennemføres et projekt, hvor så mange rovfugle som muligt køns- og aldersbestemmes. I mere organiseret form er dette gjort på Falsterbo kontinuerligt siden midt i 1980’erne, men indtil nu er dette ikke gjort herhjemme. Det er målet at gennemføre projektet årligt, eventuelt udvidet med 1-2 uger i hver ende, og publicere resultaterne som meddelelser fra Skagen Fuglestation. Observationerne foretages hovedsaligt fra Nordstrand og Flagbakken – eller hvor det skønnes, ar rovfuglene ses bedst muligt. I weekenderne vil observatøren være at finde på Flagbakken 11-15 ved godt vejr til rovfugle, og her fremvise og fortælle besøgende om de tilstedeværende rovfugle.

   Venlig hilsen
   Klaus Malling Olsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s