Lørdag 24. maj

CGJ & OHL forlod Skagen i går aftes efter en måneds flittige observation på Nordstranden og Flagbakken. Et tegn på, at forårstrækket er ved at være overstået; nu er det “kun” mærkværdighederne vi skal have glæde af de næste 14 dages tid inden efterårstrækket starter.

Det var altså ikke den Conny Jensen, som fandt Høgeuglen på Hirtshalsvejen, men Conny Jensen fra Hirtshals, som er er en hyppig gæst på Grenen. En af disse observationer, som alle håber på når de sidder i en bil og kigger tomt ud af vinduet….indtil en lynfokusering på en gren i et træ. Og høgeuglen sad virkelig helt ud til vejen – af alle steder ved indgangen til Falkonercentret (i daglig tale “Ørnereservatet”). Den lod sig villigt beskue i en ophøjet (måske snarere højrøvet) attitude., og lettede mere af lede end af stress, da trafikken omkring den blev lidt for heftig.

Denne forekomst er langt den seneste af en høgeugle om foråret herhjemme, de få danske observationer som kommer ind stopper i reglen i marts eller første halvdel af april.

Imm kongeørn igen på Hulsig hede, nr. 4 i år med karakteristiske nærmest 2-delte vingepletter. Engsnarre stadig craftigt crexende ved Sørig. 4 Hvide storke forlod markerne ved Sørig midt på dagen.

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s