Tirsdag 20. maj

Et spejlblankt Skagerak med marsvin, som ligger med det meste af ryggen oven vande i opgående sol, og mosekonens indledende øvelser til en ordentlig brandert er selvfølgelig et syn, som  både er sjældent, livgivende og først og fremmest meget smukt; men det er langtfra ensbetydende med mange fugle. Bryggen blev til pletvis tåge afløst af dis, hvor horisonten ikke hele tiden var dér, hvor man troede det skulle være.

Vi ventede på at solen skulle få magt, disen skulle forsvinde,vinden øge fra det lovede SØ hjørne, termikken starte og rovfuglene så småt begynde at røre på sig, således at vi også kunne få vores berusende del at det herlige sommervejr; men det hele ventede på sig og først over middag begyndte rovfuglene at røre på sig.

Inden da var det kun en 3K Hvidvinget måge (genganger), som stod for det adrenealinfremkaldende element i morgenobsen, 2k dværgmåge og en rastende mosehornugle  samt Nordstrandens første karmindompap i år. Alt andet var stort set lige så endimensionelt som havoverfladen. Totalciffer fra Nordstranden på lommer fra 0520-0900 blev 17.(sytten!).

Der var nu ingen, som brød sammen af den grund, en varmebølge fra SØ slår sent igennem heroppe, så der var optimisme omkring eftermiddagen. Det blev heller ikke så tosset.

Vandrefalk 2k, Nordstrand 20/5 2014. Foto: Knud Pedersen

Vandrefalk 2k, Nordstrand 20/5 2014. Foto: Knud Pedersen

Her følger sammendrag af rovfugle fra Nordstranden sammensat af JAE fra kl 1320-1810: Hedehøg 1(2k,han), havørn 1 (4k+-ny), sort glente 1, rød glente 1, lærkefalk 12, dværgfalk 8, vandrefalk 6, tårnfalk 34 (!), fiskeørn 8, fjeldvåge 3, hvepsevåge 12, spurvehøg 19.

Fint nok. især fordi vi tror det blive bedre de kommende 3 dage.

 

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s