Mandag 19. maj

Mindst 5 islommer trak forbi Grenen i dag, og vi er nok oppe på et rekord år nu! Til gengæld var det ellers en stille morgen på grænsen til det sløve. Tungt vejr med lave skyer – en overgang lettere støvregn. Omkring 110 lommer trak forbi, men der var  stille over havet. Det var der også over land, bortset fra at vi nu også på Nordstranden fik lidt del i ankomsterne af havesanger, rødrygget tornskade og karmindompap. Grenen havde kærsanger.

Der var en vis forventning med hensyn til, hvad der ville ske i løbet at dagen. Den forventning var begrundet, selvom det varede nogle timer: Først med 5+1+2 biædere ude at vende lidt uafhængigt af hinanden flere steder. Senere på eftermiddagen gjorde en ad sort stork trækforsog og kredsede i al sin pragt rundt over reservatet en halv times tid, inden den gik retur ind imellem flankeret af 3 lærkefalke og 2 fiskeørne (7 ialt), Sort stork sprang Skagen over sidste år. det var vi ret fortørnede over. Det er (næsten) glemt nu.

Sort Stork, Jens Vævers Vej 19/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Sort Stork, Jens Vævers Vej 19/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Og vejrudsigten til i morgen er i top!

PS. Jeg har gjort opmærksom på det før, men skal nok gøre det løbende: Dagsrapporten bliver oftest skrevet ud fra almindelige indtryk og snak i dagens løb, og vil derfor ofte optræde i ændret/redigeret form nogle dage efter. Det kan derfor godt betale sig at kigge baglænds en gang i mellem for yderligere opdateringer, f.eks. Lørdag i forbindelse med de Hvidvingede terner, hvor KNPs Skagenstatus blev lagt på i går. Vi venter også på nogle fotodukumentationer fra tidligere dage.

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s