Torsdag 15. maj

Man kan roligt sige at de klimatiske forhold heroppe i år har givet god anledning til at få nærstuderet lommerne og i visse tilfælde få yderligere bekræftet, hvad vi ved i forvejen: Hvidnæbbet & islom hænger ikke altid saammen og næsten aldrig sammen med store forekomster af rødstrubet lom: Vi fik med nogen flid møvet os op på 230 trækkende lommer (Nordstranden, 0515-0930) Pænt antal almindeligvis; men i år mindre end på det jævne. Til gengæld havde vi  2 hvidnæbbede lommer og 1 islom denne morgen. I går var islommerne oppe på rekordantal, mens de små lommer kun lå på de godt 100.

Islom ad sdr, Grenen 15/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Islom ad sdr, Grenen 15/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Alt dette svarer meget godt til, hvad vi ser årligt, med varierende cifre afhængigt af vejr. I dag kom der lidt oveni. Små lommer, som trækker ud fra Kattaget mod, og i en vis udstrækning til samme yngleområder som islom, vælger heller ikke samme topdage. I dag 46 trækkende  mellem V og N et usædvanligt højt antal.

Dagen var ellers helt rolig, med normal ankomst af Karmindompap (en ekstrem tidlig blev set for små 3 uger siden) og de normale antal af fiskeørne  og lærkefalke

En skestork trak forbi Flagbakken ved middagstid, det samme gjorde en 3K havørn kl. godt 15.

Vejrudsigten til i morgen ligner en hviledag…

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s