Fredag

Fuglefestival start med ramasjang: De, som kom og ville det, kunne i løbet af dagen se 2 SU arter: hvidskægget sanger (endnu en dag) og en citronvipstjert, som undtagelsesvis var yderst publikumsvenlig ved Minkvej i byens nordligste ende fra middag og  mindst 5 timer frem. Det er forårets 2. iagttagelse, af arten; men den første var forbitrækkende og kunne  -som de fleste  heroppe – kun ses, eller snarere høres forbitrækkende. Arten er ekspanderet ret hurtigt mod vest de senere år og regelmæssig ynglefugl i de baltiske lande, så der er en åbenlys årsag til fremgangen på trækstederne i Danmark.. Der er efterhånden et halvt hundrede iagttagelser (officielt) i Danmark, over 20 af dem er fra Skagen.

Citronvipstjert 2k+ hun, Strandklit 9/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Citronvipstjert 2k+ hun, Strandklit 9/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Mindst lige så interessant var fundet af hvidbrynet løvsanger´, i følge EC 2. forårsiagttagelse fra Skagenhalvøen (se blog). Den rastede stedfast hele formiddagen i reservatet tæt på Sandormesporet. Den hvidbrynede løvsanger er regelmæssig men fåtallig gæst på omvendt træk fra Taigaen i Sibirien til Thailand, hvor de fleste af gode grunde går til grunde et sted ude i Atlanterhavet. Det er således et ekstremt lille antal, som formår at tage turen tilbage igen, når de passerer Vesteuropa på afveje.

Hvidbrynet Løvsanger, Grenen 9/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Hvidbrynet Løvsanger, Grenen 9/5-2014. Foto: Jørgen Kabel

Der var fra morgenstunden mange besøgende, og vi får vel mange flere i morgen. 🙂

De morgenduelige fik en smuk 2.K steppehøg på både Nordstranden, som også kunne  registrere over 400 lommer i løbet af morgenen. Fiskeørn, vandrefalk og dværgfalk blev også set, ligesom årets første 2 hvepsevåger.

Islom blev set med 1 om morgenen og 1 midt på eftermiddagen (ROC).

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s