Torsdag 8. maj

Hvad der kl.0500 -0800 lignede en sjaskvåd ørkenvandring, blev mellem kl. 0800-1100 til en af de dage, hvor artsammensætningen var så mærkværdig, at det kun kan ske i Skagen. Der var ikke overvældende mange fugle, men hvilke!!!!

Hvidnæbbet lom (2), Islom, hedehøg, Sorthovedet måge, rovterne, sandterne & endnu en dag hvidskægget sanger blev set på både Grenen og Nordstranden, i øvrigt i et perfekt samarbejde. Sandternen blev leveret af Norstranden til Grenen og rovternen fra Grenen til Nordstranden.  Rov- og sandterne på samme dag er ikke set før heroppe, begge er uregelmæssige trækgæster og langt fra årlige. Specielt sandternen.

De 4 regelmæssige falkearter blev set i dag; men endnu engang slog tårnfalken til: 53 mellem 0800-1135. Set kan blive et enestående år for denne art. Store antal var der ikke meget af, bl.a fordi ternetrækket var diffust. 2440 sortænder og 204 lommer.

I morgen starter årets fuglefestival. Forhåbentlig har vi ikke brændt det hele af i de forløbne uger

Ekr

2 tanker om "Torsdag 8. maj"

    • tak Andreas, det er taget til efterretning 😉 Det gør det ikke mindre interessant at to beslægtede arter, som er så sjældne på en lokalitet som vores optræder på samme dag med et (for deres vedkommende) så kort mellemrum. Sikkert en tilfældighed…..men alligevel
      Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s