Onsdag 7. maj

Det er svært at lade være med at tale om vejret, når man ser på fugletræk, og indtil videre har vejret i dette forår budt på mange forskelligheder, hvilket har givet os visse fordele: Der har været mange fugle.

Det var der også i dag; men de var ind imellem noget svære at få kontakt med, idet det regnede frem til kl. 0630, derefter blev det kraftigt tåget frem til 0830. Både tåge og regn forsvandt en times tid i løbet af formiddagen, hvorefter regnen vendte tilbage sammen med en noget kølig vestenvind.

Der blev gået til den i pauserne, især fordi småfuglefaldet var stort og indeholdt både sangere, fluesnappere,sjaggere og ikke mindst stenpikkere, hvor omkring 50 blev set samtidig ved/på markerne ved Hængebugssvinestalden. (Svinene er der ikke meget tilbage af i år; men en del heste kan byde på positive fugle elementer.) Også markerne ved Farmerstien havde stor koncentration af nævnte arter.

Grenen meldte om højt artsantal af vadere – 15 arter,  ABK & ROC fandt en sortgrå ryle, som gik til rast på “sælbunkeren” ud for Drachmans grav. Denne dorske vadefugl valgte at opholde sig på ydersiden af bunkeren og var det meste af tiden ikke rigtig til at få kontakt, med mindre man vidste,  den var der, og ventede til det behagede det indolente væsen at hoppe op på toppen. EC parkerede sig, så han kunne fotografere fuglen, hvis den skulle nedlade sig til fremvisning, det blev til et snapshot af en bortflyvende fugl, inspireret af to forbiflyvende artsfæller. (Se ECs fotoblog). Maj fund af denne art er intet mindre end sjældne. Grenen kunne desuden melde om mellemkjove og 2 overflyvende hortulaner. Arten blev forgæves eftersøgt på de marker, hvor den ellers især kan ses under vejrforhold som i dag.

Nordstranden havde en syngende græshoppesanger om morgenen i tågen og en Husrødstjert sang om formiddagen på toppen af en kran ved Frederikshavnsvej trinbrædt.

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s