Tirsdag 6. maj

Et eklatant omslag i vejret resulterede i en lidt mærkværdig dag. Det begyndte allerede at regne først på natten, og det fortsatte  ufortrødent med frem til midt på eftermiddagen, hvor vinden øgede til noget nær kuling fra SØ – fra noget nær vindstille, og temperaturen steg et par grader.

Trods silende regn lod MH og JHC sig ikke skræmme af , men flyttede morgen obsen til Solnedgangskiosken i Højen, hvor der er et lille halvtag og fik et par bemærkelsesværdige træktal: Over 6000 sortænder, 305 fløjlsænder, 107 troldænder samt 520(!) strandskader. Over, 1000 fjordterner blev noteret og 13 alm. kjover antyder, at vi får et bemærkelsesværdigt forår for denne art.

Da det blev tørvejr ved godt 15-tiden, kom der med det samme voldsom aktivitet hos tårnfalkene  og på et par timer trak 73 stk forbi Nordstranden (kiosken omtrent det samme antal). Dværgfalk, vandrefalk og lærkefalk rykkede også  med 7, 4 og 5 stk. i løbet af eftermiddagen (KNP,Ekr) 2 pomeransfugle blev også set forbitrækkende på Nordstranden (Ekr).

Gråmåge i havnen

Mursejler ankomst  (3 på Nordstranden, 1 Grenen)

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s