Onsdag 30. april

En dag med formodentlig ganske kortvarig tilbagevenden til det mere overvældende. Ikke så meget i antal, som i bemærkelsesværdige arter (subrariteter). Grenen kunne melde om forbiflyvende citronvipstjert, Nordstranden kunne give en hvidnæbbet lom videre til Grenen og havde i øvrigt årets 2. Sølvhejre rastende i skarvkolonien. Et perfekt walkie talkie samarbejde mellem Grenen (EC, ROC) og Nordstranden (KNP,JHC) bevirkede, at alle fik set en hvidvinget måge 2k trække mod NV fra Grenen. Årets 2. aftenfalk blev set ved Ellekrattet.

Lomtrækket er stadig imponerende: 820 gik forbi nordstranden fra daggry til kl. 1300.

Rovfuglebevægelserne var yderst beherskede undtagen hos havørn, hvor 3 stk. i flere timer lå over byen og senere reservatet og så ud til at have det rigtigt muntert sammen. En vurdering fik Nordstrandens personale til at vurdere at alle 3 formentlig har været nye fuigle (1 5K, 2 2K).

44 krikænder blev noteret; men der var almindelig enighed om, at når man ca. 4 gange i timen ser to krikænder trække mod øst i samme modstrømsafstand fra observatørene, er der nok en rimelig grund til til at modificere totalcifret. Det er der gjort her…..

Og nu venter vi på dårligt vejr…..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s