Mandag 28. april

IMG_9003.jpg

Kongeørn subad/ad i 6.-7. dragt, Skagen 28/4 2014. Foto: Knud Pedersen.

IMG_9034

De 3 ud af flokken på 4 hvide storke på trækforsøg over Skagen 28/4 2014. Foto: Knud Pedersen.

Formentlig sidste dag med østenvind og højt sommervejr i denne omgang. Vinden blev dog i dag mere skiftende end egentlig østlig; men der er stadig ikke meget af den. Fin morgen og stadig – 3. dag i træk – flot lomtræk, godt 700 eksemplarer. Dværgmåge 37 og alm. kjove (28) lover godt for resten af sæsonen. Morgenens overraskelse på Nordstranden var 2 nordiske lappedykkere i sommerdragt som trak forbi sammen med en sortand (som i øvrigt har trukket i moderat antal de seneste dage). Nordisk lappedykker ses hvert forår i få ex, men sjældent så sent. 735 fjordterner trak forbi, og 2 steppehøge i dag bragte totalen op på 17. Årets første Mursejler set i dag. Rovfuglene var antalsmæssigt lidt mere afdæmpede i dag med undtagelse af musvåge, som efter forbløffende fåtallighed de seneste 3 uger var ude at vende med over 100 eks. Igen i dag pænt med vandrefalke (min. 10). Hvid stork blev sammen med en adult kongeørn dagens store overrraskelse (Se også ECs fotoblog). Gammel kongeørn er en meget sjælden gæst i Skagen (og i øvrigt årets 3. kongeørn). Hvid stork har været til stede i 3. dage med et ex. Men i dag blev den suppleret med en flok på 4 fugle, som sent om eftermiddagen var helt ude at vende ved Grenens spids. Flokken passserede Flagbakken i total ubemærkethed, blev spottet fra Damsted Klit og Ferslevvej af JHC, MH og JPIP, og var tæt på at flyve forbi dem, som stod i reservatet inden de  vendte og blev en del mere fremkommelige.

Efter et par observationer af Rørdrum ved Grenen i de seneste dage hørtes for første gang i dette forår en paukende fra den nordlige del af Reservatet.

Skarvkolonien ved Nordstrand blev optalt i dag og resultatet blev 144 aktive reder. Det er en fremgang på 67% i forhold til de 96 par som blev talt sidste år. De fleste nye par har etableret sig i buske i søens østlige del. Kolonien opstod i 2010 – den gang med blot 6 par, men har været i konstant vækst siden.

Ekr/KnP

2 tanker om "Mandag 28. april"

    • Mange tak for info om observationen fra Klitmøller. Mon ikke også det er samme som blev set trækkende vestover ved Sæby d.29/4 kl. 14.37 af HHN ogTWJ.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s