Mandag 21 april

De gode betingelser for fugletræk på Skagenhalvøen fortsætter vejrmæssigt, selvom vi nok bliver betydeligt færre om det, idet en stor del af de hyperaktive forlod os for mere rentable græsgange (økonomisk, familiemæssigt etc). Alle, som var med på både Nordstranden og Grenen fik  en morgen med fint udbytte. Mest underlig var Grenens kortvarige registrering af en karmindompap (roc). Fuglen sås aldrig og hørtes kun få gange; men karmindompap er ikke ligefrem en art, som erfarne feltornitologer jokker rundt i, når den bryder ud i sang, uanset varigheden (af sangen). Der findes ingen godkendte fund af karmindompap fra april i Danmark, og vi skal ca. 3 uger frem før man overhovedet kan forvente arten heroppe – så vi har her en fænologisk begivenhed af betydning, hvis fuglen altså kommer gennem de redaktionelle nåleøjne.

Morgenen bød på et par gode overraskelser i form af en SØLVHEJRE, som trak forbi begge obsposter i selskab med en fiskehejre og en BJERGLÆRKE, som kortvarigt rastede på stranden udfor obsposten på Nordstranden. Sidstnævnte er fåtallig om foråret mens sølvhejren nu er årlig med 1-3 fugle pr. sæson. En flok på 4 ringdrosler fløj tilsyneladende konstant i en cirkel omkring reservatet; det var i hvert fald det antal som blev rapporteret flere gange fra hvert sted i løbet af morgenen. alm.kjove sås med 5 eks., og stormmågen havde en imponerende dag med over 700 østtrækkende. Ved trækkets afslutning havde vi så en flok på 240, som drev med strømmen vestpå……Hvad kunne det ikke have udviklet sig til. Hættemåge fulgte pænt efter med 111 mod øst og fjordterne kom for alvor i gang med koncentreret tælling fra KEC og 244 østgående mellem kl 0600-1145. Rovfugletrækket stadig behersket med tårnfalken som undtagelse med en god morgen på Grenen og en rimelig god eftermiddag eftermiddag på Flagbakken (20 eks.)

En sildemåge af graellsii typen (den engelske) trak mod øst.

Kuriøst: En stor flagspætte sad en tid på den nordligste pæl i klitterne på Danmarks nordligste punkt.

Mindst ligeså kuriøst: En flok på 4 taffelænder trak forbi i en sortandeflok. Taffelanden er nærmest en sjældenhed i Skagen.

 

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s