Sneugle No. 34

Efter en nat med heftig regn stilnede det af ved 7-tiden i morges. Lars Mortensen indfandt sig ved obs.posten på Nordstrand kort tid efter og startede trækobservationerne. Der var nærmest vindstille efter regnen og meget klart vejr. Lars var alene på posten og der var få trækfugle i luften – de fleste over havet i form af suler og mallemukker. De nærmeste omgivelser var checket for rastende fugle flere gange uden det gav noget usædvanligt. Kl. 07.43 gled håndkikkertens søgefelt igen hen over den nærmeste del af stranden og nu sad der pludselig en Sneugle frit eksponeret på den åbne strand. “Den må være kommet tilflyvende fra Grenen uden jeg har bemærket det”, konstaterede Lars efterfølgende. Fuglen blev straks fotodokumenteret, men lettede umiddelbart efter og fløj lavt over stranden mod vest. Herefter blev den meldt ud på Birdcall og de første påskeferie-gæstende og lokale fuglefolk søgte til Nordstrand. Sneuglen blev genfundet på stranden ud for Blyanten og bestemt til en 2k hun på grundlag af dragtkarakterer og størrelse. Den virkede ret sky med en flugtafstand på ca. 100 m. Sidst på formiddagen blev den genfundet i Nedermose og ved 12-tiden så og fotograferede Henrik Bøhmer og David Manstrup den på ret kort afstand, mens den badede i et vandhul. Efter badet satte den sig på en pæl i klitrækken inden den lettede og forsvandt lavt over terrænet i vestlig retning. Blev uden held eftersøgt det meste af eftermiddagen i klitområdet på begge sider af Buttervej, men mon ikke den bliver genfundet i de kommende dage, hvor der vil være rigtig mange fuglefolk i Skagen på grund af påskens feriedage.

Billede

Sneugle 2k hun, Nordstrand 14/4 2014. Foto: Knud Pedersen

Dette blev så forårets anden observation af Sneugle i Skagen efter den første meget tillidsfulde 2k han blev set d. 28-29/3.

I alt der nu 34 fund af Sneugle i Skagen siden det første fund fra 1866, hvor en hun blev skudt d. 10/4. De største forår har været 1962 og 2000 med henholdsvis 4 og 5 fugle. Fundenes månedsfordeling ud fra førstedatoen fordeler sig således: marts (12), april (19), maj (2) og juni (1). De 16 af fuglene har været i området i mere end en dag. Rekorden har den langtidsstationære 2k hun som opholdt sig i Skagenområdet i perioden 25/3 – 4/5 1981.

KnP

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s