Tirsdag 25. marts

En mærkelig og lidt overraskende dag. Vi vågnede op til hvide græsplaner og afskrabning af bilruder i temmelig stor stil. Altså en rigtig kold nat. Jeg havde fra begyndelsen af mit virke som træktæller altid hørt, at nattefrost of bogfinketræk i slutningen af marts er en rigtig dårlig kombination. I morges syntes der at være hvad man kunne kalde for en omvendt global opvarmnings effekt, Allerede fra solopgang og altså mens det stadig har været omkring 0 punktet og jævn vind fra NØ trak bogfinkerne i pæne bånd tæt på Nordstrandens kystlinie, hvor KNP med hjælp fra JOK og undertegnede kom op på 7360 østtrækkende. Det var uden indslag af kvækerfinke og kun få og små flokke af grønsisken (ca. 200). Skagerak lå smuk og stort set tom for fugle i det strålende solskin. Kl. ca 0830 ebbede trækket langsomt ud og den mellem 0900-1000 talte vi kun 350.

3 skægmejser og en matrone af en 2K duehøg rastede i området og 2 bjergvipstjerter. 107 små korsnæb var egentlig også pænt. Det så ud som om, der var kommet lige lovlig mange tranepar, de var tæt på at flyve ind i hinanden.

Ekr

En tanke om "Tirsdag 25. marts"

  1. Det skal lige tilføjes at årets første Sorte Glente på Skagenshalvøen idag d. 25 marts blev observeret af Morten Ellis Pedersen (MEP) fra Hulsigstien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s